Meer dan 5,7 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Over deze leesclub

op 09 februari 2016 door

Een verhaal over de onvoorspelbaarheid van het leven. Zo is het YA-debuut van Esther Walraven het best te omschrijven. In ‘Daan & Nadia’ bespreekt ze heftige thema’s als misbruik en kanker.

Over het boek:
Na een optreden met zijn band kan de zeventienjarige Daan niet meer op zijn benen staan. Men denkt aan alcoholvergiftiging, maar het blijkt ernstiger. De onvoorstelbare diagnose zet het leven van de altijd optimistische en sportieve Daan op zijn kop: hij heeft een hersentumor. De vijftienjarige Nadia is in alles het tegenovergestelde van Daan: ze is somber, heeft geen goede band met haar ouders en snijdt zichzelf. De oorzaak hiervan ligt bij haar handtastelijke oom. Nadat Nadia opnieuw wordt lastiggevallen door hem, belandt ze door haar eigen toedoen in het ziekenhuis.

Uit een toevallige ontmoeting in het ziekenhuis ontstaat een voorzichtige band tussen de twee. Beiden leren langzaam een andere kant van het leven kennen. Terwijl Nadia worstelt met het leven, vecht Daan tegen de dood. Tijdens deze tegengestelde bewegingen in hun levens, verstevigt de band tussen Daan en Nadia. Maar voor hoe lang?

Over de auteur:
Esther Walraven is schrijfster van (educatieve) kinderboeken, wetenschapper en universitair docent gezondheidspsychologie. Ze schreef o.a. Waarom achtbanen te gek zijn! over de werking van de hersenen. In 2016 maakte ze haar YA-debuut met Daan & Nadia. Proeflezers vergeleken het al met The Fault in our Stars (Een weeffout in onze sterren) van John Green. Een groter compliment kon de schrijfster niet krijgen, vond ze ook zelf.

Lees hier een interview met Esther Walraven. 


Reacties op: Over deze leesclub

Gerelateerd

Over

Esther Walraven

Esther Walraven

Esther Walraven is universitair docent psychologie en schrijfster. In 2014 debut...