Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Lees mee met een eigen exemplaar! - Hier is het leesschema

op 26 september 2017 door

Hier is het leesschema voor de komende weken.

De Goddelijke Komedie is best een dikke pil, een klepper zo gezegd. Dat is de reden dat we het boek in drie delen zullen bespreken. Als je wil weten welk deel we op welk moment lezen en bespreken dat kun je dat hier in het leesschema terug vinden.

Dante Alighieri was een Italiaanse dichter. Hij schreef niet alleen een opvallend lijvig boek, met wel 14000 verzen, maar ook het eerste boek dat niet in het Latijn maar in de Italiaanse volkstaal verscheen. Een verhaal, geheel op rijm, hoewel er ook een fijne vertaling in proza verscheen, dat wordt gezien als het belangrijkste werk in de Italiaanse letterkunde. Reden genoeg om met ons mee te lezen!

De Komedie is ingedeeld in drie delen. Het begint met een inleidende canto (zang). Daarna volgen de drie delen met als titel Inferno (Hel), Purgatorio (Louteringsberg of Vagevuur) en Paradiso (Paradijs). Elk deel heeft 33 canti (zangen). Het totale aantal canti komt hierdoor op 100.

Start van de eerste discussie

Deel 1, inleidende canto en Inferno (Hel), start op 1 november

Start van de tweede discussie

Deel 2, Purgatorio (Louteringsberg of Vagevuur) start op 16 november

Start van de derde discussie

Deel 3, Paradiso (Paradijs)  start op 1 december

Afsluiting van de leesclub

Niet iedereen heeft het boek al uit, laat staan een recensie geschreven. We zijn van plan ongeveer half januari een eindverslag te maken met de stand van zaken op dat moment.  



Reacties op: Lees mee met een eigen exemplaar! - Hier is het leesschema

Meer informatie

Over

Dante Alighieri

Dante Alighieri

Dante Alighieri (1265–1321) was een Italiaanse schrijver en dichter. Zijn ...