Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Vraag 3 Donatien, Dieudonné en de andere personages

op 07 oktober 2019 door

In moderne termen zou je mijn hoofdpersoon een narcistische sociopaat noemen - met een bipolaire stoornis. (M.M. Driessen in Trouw 13 september 2019)

Wat vinden jullie van ons hoofdpersonage? Hoe werd hij uitgewerkt? Wat voor soort verteller is hij? Vind je hem een held of  een antiheld? En wat voor soort 'karakter' zouden jullie hem noemen: vlak, rond of een typetje? (Wie niet zo vertrouwd is met al deze termen, vindt hier, maar ook hier en hier meer uitleg.)

En wat denken jullie over de andere personages en hoe ze werden uitgewerkt door Driessen? Stel dat er een bijhorend boek komt met één van hen in de hoofdrol, over wie zou je dan graag meer willen weten, en waarom? 

Let op: Wil je antwoorden op iemand, klik dan op de grijze button 'Reageer' rechtsonder die opmerking. Gebruik de roze 'Plaats een nieuwe opmerking'-button helemaal onderaan alleen als je een losse opmerking wilt plaatsen.



Reacties op: Vraag 3 Donatien, Dieudonné en de andere personages

Meer informatie