Meer dan 5,7 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Vraag 4 | Het begin en het einde

op 12 juli 2022 door

Het boek begint natuurlijk altijd met een titel. Toch weet je vaak pas later waarom voor een titel gekozen is. Soms vind je dat heel goed passen, een andere keer vraag je je af waarom de auteur voor een bepaalde titel heeft gekozen. Het is dus een belangrijk onderdeel van het schrijfproces. Wat ook belangrijk is, misschien nog belangrijker, is het einde van het boek. Dat moet goed zijn, het moet passen in het totaalplaatje en het liefst moet het einde je een tikkeltje verbluft en voldaan achterlaten. Wat kunnen we zeggen over de titel en het einde van dit boek?

Vraag 4: 12-07-2022

Vraag 4 | Het begin en het einde

Vraag 4a 

Vind je de titel passend/goed gekozen en waarom wel/niet? Vind je de oorspronkelijke titel - No heaven for good boys - passender?

Vraag 4b.

Jij krijgt, als vertaler van dit boek, niet alleen een zak met geld voor je vertaling, maar ook de opdracht om een nieuwe titel te bedenken want de uitgeverij is niet tevreden over de huidige titel. Wat zou jouw nieuwe titel zijn?

Vraag 4c.  

Hoe zou jij omschrijven wat er gebeurde aan het einde van het boek, verhaaltechnisch en schrijftechnisch? Wat vond je van dit einde? Geslaagd of niet? Waarom wel/niet?

 



Reacties op: Vraag 4 | Het begin en het einde

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Keisha Bush

Keisha Bush

Keisha Bush behaalde een master in Creative Writing. Na een carrière in het bedr...