Meer dan 5,7 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Vraag 6: Een kind opnemen?

op 09 februari 2024 door

Charles vraagt Gertie voor de oorlog om een Joods kind uit Duitsland op te nemen. Het is duidelijk dat de Joden gevaar lopen en op deze manier kunnen ze in ieder geval een aantal kinderen helpen.

a. Gertie twijfelt erg en denkt dat ze dit helemaal niet zou kunnen. Kun jij je voorstellen hoe dat voor jou zou zijn? Stel je voor dat jij de vraag zou krijgen? Wat zou er door je hoofd gaan?

b. Al gauw blijkt het allemaal niet zo eenvoudig. Hedy maakt geen contact en heeft best veel commentaar. Denk je dat dit een reëel beeld van zo'n situatie geeft? Waarom wel/ niet?

c. Hedy past zich uiteindelijk prima aan en wordt zelfs gelukkig in Engeland, maar dat geldt lang niet voor alle kinderen die op deze manier ergens anders werden opgenomen. Denk je dat het goed was dat dit gebeurde of is het toch beter om kinderen bij hun ouders te laten ondanks de risico's?



Reacties op: Vraag 6: Een kind opnemen?

Meer informatie

Gerelateerd