Meer dan 5,8 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Vraag 8: Quotes en passages

op 13 februari 2024 door

Af en toe kwam er al wat langs, maar bij een boek over boeken en met bij ieder hoofdstuk een quote uit een beroemd boek, kan de vraag niet ontbreken:

a. Welke quotes uit het verhaal (dus niet die boven de hoofdstukken staan) spraken je aan en waarom? Ik vond bijvoorbeeld de volgende zin wel mooi:

"De geschiedenis verdeelde mensen graag in helden en schurken, maar Gertie wist uit eigen ervaring dat het leven minder zwart-wit was. Mensen werden, als kiezels in de zee, van de ene gebeurtenis naar de andere geslingerd. Het enige wat je kon doen, was reageren op de wereld om je heen. Vechten of vluchten, je dierbaren beschermen en proberen te overleven. Meer kon een mens niet doen." Ik vind dit mooi, omdat ik steeds probeer om meer open in het leven te staan en niet te snel te oordelen. Ik merk echter ook dat dat regelmatig mislukt en ik mezelf weer tot de orde moet roepen. 

b. Welke passage(s) zijn je het meest bijgebleven en waarom?



Reacties op: Vraag 8: Quotes en passages

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Annie Lyons

Annie Lyons

Annie Lyons heeft altijd met boeken gewerkt: eerst in een boekwinkel in Londen, ...