Meer dan 5,8 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

De orde van Karin Kallenberg en Dimitri Van Hove

op 27 februari 2020 door

Karin Kallenberg en Dimitri Van Hove leerden elkaar kennen op een schrijverssite en vormen sindsdien een auteursduo. Hij woont in Brugge, België en zij woont in Rome, Italië.

Het overleggen voor hun boeken doen ze via Skype. Dat dat goed werkt, zie je aan hun debuut B.B., een psychologische thriller die in 2013 verscheen bij uitgeverij Zilverbron. Daarna vonden ze een nieuw thuis bij uitgeverij Ellessy en schreven ze Penitenza, een spannende misdaadroman over idealen, onrecht en opoffering. Na dit luchtigere uitstapje zochten ze opnieuw het tragikomische op voor hun derde psychologische thriller. Dat is De orde geworden, verschenen in november 2019 over infiltratie in een sekte.

De orde

Jeroen Joosten is dameskapper. Om een levensreddende operatie voor zijn dochtertje te bekostigen, steelt hij uit het kasregister en de tassen van klanten. Maar hoe veel hij er verder ook bijklust, hij krijgt het geld niet bij elkaar. Dan komt hij in contact met een charismatische en schatrijke sekteleider die zichzelf Vader noemt. Samen met zijn vriendin smeedt Jeroen een plan om bij de gevaarlijke orde te infiltreren.

Daar maken ze kennis met de achttienjarige Amber. Zij rekende erop dat de Orde van het Licht de oplossing voor haar problemen zou zijn. Haar verblijf bij de orde resulteert echter in een grote teleurstelling en Vader blijkt een regelrechte psychopaat. Lukt het Jeroen om het leven van zijn dochter te redden? Slaagt Amber erin uit Vaders verstikkende greep te ontsnappen? En waarom haalt Moeder geen adem meer?

Leesfragment

We hebben alvast een sneak preview voor je beschikbaar, waarin de eerste hoofdstukken te lezen zijn.

Lees de sneak preview



Reacties op: De orde van Karin Kallenberg en Dimitri Van Hove

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Karin Kallenberg

Karin Kallenberg

Drie thrillers geschreven samen met Dimitri Van Hove. Nu op de solotour. Pech is...