Meer dan 5,8 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Eindverslag

op 30 april 2020 door

Het boek en de auteurs

De orde is geschreven door Karin Kallenberg en Dimitri Van Hove. Dit  is het derde boek dat ze samen hebben geschreven. Karin heeft ook actief deelgenomen aan de leesclub en iedereen mocht haar vragen stellen. Voor Dimitri is dat wat lastiger omdat hij een spierziekte heeft. Over hun samenwerking zegt Karin het volgende: “Dimitri woont in Brugge en ik in Rome/Amsterdam. Naast elkaar zitten lukt dus niet. We overleggen via Skype en mail. Voor een idee dat we beiden leuk vinden maken we een outline. Dan spreken we af wie wat gaat schrijven en gaan beginnen. Daarna schrappen we en voegen we toe in elkaars stukken dat het een lieve lust is, zodat de verschillende hoofdstukken echt ons gezamenlijke werk is” De meeste mensen in de leesclub zijn niet bekend met eerdere boeken van dit schrijversduo.

De leeslub

We zijn met vijftien personen gestart en natuurlijk geëindigd, maar tegelijk kwam de Corona en alle onzekerheden daaromtrent. Voor de één leverde dit meer leestijd en voor een ander minder. De een vond afleiding in de leesclub en de ander kon het hoofd er moeilijk bijhouden.

Spanning

De meesten vonden dat de spanningsboog wel goed was opgebouwd, maar het was niet een nagelbijtende spannende thriller volgens Foxlake1. Dirk Jan en Johan vinden dat er zeker een spanningsboog is, maar vonden het einde een beetje teleurstellend.

Humor

Er waren ook grote verschillen van meningen omtrent de humor, er komen bepaalde sm scènes in het boek voor, Dini en Sandra vonden dit wel grappig, maar ze hadden volgens Marvin totaal geen toegevoegde waarde. En Leonie vond het zelfs zeer storend.

Personages

Ook de meningen over de personages verschilden. Renate had niet het idee de personages goed te hebben leren kennen, ze had graag meer achtergrondinformatie gehad. Voor Aard Evert blijven de personages en hun motivaties vaag.  Bijntje zegt dat ze de personages wel goed heeft leren kennen en dat hun doen en laten goed uiteengezet is en ook dat we hun gedachten mochten "horen".  

Plot

De plot was ook zeer wisselend. Hilde geeft het twee van de vijf sterren omdat ze het ongeloofwaardig vindt en een einde mist. Femked geeft het vier van de vijf sterren omdat ze het een interessant verhaal vond, maar niet alles even geloofwaardig was.

Leesplezier

De meesten hebben het boek met plezier gelezen. Miranda zegt hierover: het boek leest erg prettig door de makkelijke zinnen en de korte hoofdstukken. Lies vult dit aan met wanneer je een boek niet weg kunt leggen is het voor mij perfect.

Erg leuk om de verschillen in meningen te zien, soms loodrecht op elkaar, maar wel met respect voor ieders mening. En met een totaal van 3.3 gemiddeld een mooie score

Ik wil jullie allemaal bedanken voor het deelnemen aan de leesclub in deze bijzondere tijd, ik hoop dat het jullie goed gaat en wie weet tot een volgende leesclub in fijnere tijden!



Reacties op: Eindverslag

Meer informatie