Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Vraag 5: Normen, waarden en dilemma’s

op 03 november 2023 door

Vraag 5: Normen, waarden en dilemma’s

In de vraag 1 kwam bij Vivian een verwachting naar voren:
Ook denk ik dat het een boek is waardoor je gaat na denken over je eigen normen en waarden. Zou je anders gaan denken als je in zo’n situatie zou komen?
Waar Karen op reageerde:
Mee eens Vivian, dat vind ik ook bij dit type verhalen. Wij hebben altijd makkelijk oordelen, maar hoe is het om door de ogen van deze mensen te kijken. Snappen we dan beter waarom keuzes worden gemaakt.”
en Desiree de vraag stelde:
Goede vraag Vivian, welke keuze je zou maken als jezelf in z'n situatie terecht komt.”

Nu het boek uit is kunnen we er ons over buigen.

5a. Het je je tijdens het lezen kunnen verplaatsen in het leven van Geraldine DIllard? Snap je haar keuzes? Wat zou jij doen in haar situatie?

Maar het feit dat Geraldine haar kinderen verkoopt is niet het enige dilemma in het boek. Ellis Reed manipuleert een foto en laat zich verleiden door de maffia en Lily Palmer liegt over haar zoontje om zo een baan en een woonplek in bij een hospita te kunnen krijgen.

5b. Heb je je tijdens het lezen kunnen verplaatsen in Ellis en Lily en kan je hun keuzes begrijpen? En wat zou jij doen als je in hun schoenen stond.

5c. Ben je gaan nadenken over je eigen normen en waarden tijdens het lezen van het boek?

In de 'noot van de auteur zegt McMorris: "Maar waarom zou je in ruil daarvoor geld vragen? [..] 'Omdat ze wilden eten'. Er school zoveel logica in haar toon en terecht daagde ze mijn aannames uit. Ik beoordeelde het gezin door de lens van de moderne tijd en legde hen langs mijn eigen meetlat. Ineens bedacht ik talloze scenario's die heel aannemelijk waren."

5d. Was deze zin in de noot van de auteur opgevallen?
Deze toevoeging zorgde bij mij voor een 'oja'-gevoel. Ik vergeet nog weleens om dingen in perspectief van de tijd te zien en te snel te oordelen. Hoe is dat bij jullie? 



Reacties op: Vraag 5: Normen, waarden en dilemma’s

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Kristina McMorris

Kristina McMorris

Bestsellerauteur Kristina McMorris (1974) begon haar carrière onder andere als t...