Meer dan 5,7 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Vraag 8: Vrijheid van mening(suiting)

op 17 maart 2021 door

We werken met tien separate discussiepagina's, iedereen kan zijn antwoorden dus in het grote, witte veld onderaan schrijven. Reageren op de bijdragen van anderen doe je via de grijze Reageer-knop, hoe meer hoe liever! Zo krijgen we een boeiende leesclub met veel interactie.

Ja, we kunnen er niet omheen, de vrijheid van meningsuiting en de vrijheid om de godsdienst en levensovertuiging te kiezen die bij je past, het zijn mensenrechten. En toch, wordt die vrijheid vaak onderdrukt door de angst op vergelding. Door de woede die gesproken woorden kunnen oproepen, blijven ze bij sommigen in de keel steken. En bij anderen, die de woorden wel uitspreken, komen ze hen duur te staan. 

Bij mij persoonlijk kwamen gedachten aan Theo van Gogh naar boven drijven, mede door zijn connectie met Ayaan Hirsi Ali. 

Ook de kwestie rond Lale Gül is erg actueel en sluit volledig aan bij het hoofdthema van De stem

Vraag 8. 

a. Deel hier (de link naar) één beeldfragment dat vrijheid van meningsuiting en de islam combineert. Het mag binnenlands of buitenlands zijn. Vertel waarom je dit fragment hebt gekozen. 

b. We hebben het in de vorige vragen al zijdelings gehad over Ayaan Hirsi Ali en ik vind het moeilijk om in te schatten waar jullie nog behoefte aan hebben. Ik wil jullie dus voor dit deel van de vraag dus graag zelf aan het woord laten. Hebben jullie nog een vraag voor jullie collega's in de leesclub omtrent Amal/Ayaan?



Reacties op: Vraag 8: Vrijheid van mening(suiting)

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Jessica Durlacher

Jessica Durlacher

Jessica Durlacher (1961) is een Nederlandse critica, vertaler, columniste en sch...