Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Vraag 9 - Wat zegt de titel en wat zegt de auteur?

op 21 december 2021 door

De titel en de thema's

We hebben de titel nog niet besproken en daar is waarschijnlijk heel wat over te zeggen. De Nederlandse 'vertaling' van de titel is anders dan de oorspronkelijke titel. Is de titel goed vertaald of zouden wij dit anders hebben gedaan? 
Verder zitten ook in dit boek een aantal thema's/onderwerpen, die het verhaal vorm en inhoud geven. Zoals in vele kinder- en jeugdboeken zit er vaak een moraal in zo'n verhaal. Vroeger werden die boodschappen vaak heel duidelijk en opvallend genoemd in een boek. Nu is zo'n boodschap vaak subtiel verpakt een de thema's/onderwerpen. Welk onderwerpen vallen het meest op?

Vraag 9 

 

9a.  Wat dacht jij toen je de titel las? Wat riep die bij je op? Welke andere titel zou je kunnen bedenken voor dit boek?

 

9b. Zoals we eerder geconstateerd hebben is dit boek vooral niet zo belerend als vele andere (oudere) kinderboeken. Toch zal er wel iets van een boodschap in het verhaal zitten. Welke boodschap las jij er in? Met welke onderwerpen/thema’s heeft Harrison deze boodschap duidelijk proberen te maken?

 



Reacties op: Vraag 9 - Wat zegt de titel en wat zegt de auteur?

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Michelle Harrison

Michelle Harrison

Michelle Harrison is een Engelse schrijfster en illustratrice. Voor ze fulltime ...