Meer dan 5,9 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Vraag 7: Heks of feminist?

op 16 september 2024 door

'Mannen hebben het woord heks uitgevonden. Wij noemen onszelf de Weyward-vrouwen'


Het staat prominent op onze Nederlandse cover. Het motto is een stukje uit Macbeth van Shakespeare. Aan het einde vinden we een citaat van Adrienne Rich. En het gedicht Witch Burning van Sylvia Plath speelt een rol in het verhaal.

7.A  Wat vind je van de verwijzingen naar Shakespeare, Rich en Plath? En in hoeverre passen ze in het verhaal? Zou je ze ook weg kunnen laten?

7.B  Drie vrouwen, aan elkaar gelinkt door de eeuwen heen. Ze zijn bijzonder. Hoe zou jij ze willen noemen?

7.C  Altha maakt een verregaande keuze om haar vriendin Grace te helpen. Wanneer Altha in het nu zou hebben geleefd, wat denk je dat zij dan gedaan zou hebben in deze situatie?

7.D  Violet en Kate maken op hun beurt ook keuzes. Kun jij een moment in het verhaal noemen waarop jij zeker een andere keuze zou hebben gemaakt dan het personage in het boek doet.  


Let op: Wil je antwoorden op iemand, klik dan op de grijze button 'Reageer' rechtsonder die opmerking. Gebruik de roze 'Plaats een nieuwe opmerking'-button helemaal onderaan alleen als je een losse opmerking wilt plaatsen.



Reacties op: Vraag 7: Heks of feminist?

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Emilia Hart

Emilia Hart

Emilia Hart is een Brits-Australische schrijver. Haar debuut De Weyward-vrouwen ...