Vraag 5: Spannende elementen
We hebben het al over de moorden gehad en daarbij geconstateerd dat niet iedereen ze even luguber vond. Vandaag richten we ons op de overige elementen die een thriller onderscheiden van een 'normale' roman.
Schrijfstijl
5a: Een schrijfstijl kan bij jou als lezer al een bepaalde spanning oproepen. Bijvoorbeeld doordat je geprikkeld wordt door zinnen, de manier waarop de auteur iets wel of juist niet zegt. Wat vind jij van de schrijfstijl in dit boek? Denk hierbij ook aan toegankelijkheid, beeldend, humor, vloeiend etc.
Spannende elementen
5b: Op welke manier heeft de auteur (naast de moorden) spanning gecreëerd in dit boek? Herken je technieken, zoals cliffhangers, plottwists etc.? Is de spanning meteen aanwezig, of wordt die langzaam opgebouwd?
5c: Tijdens de discussie is al een aantal keren genoemd dat de uiteindelijke ontknoping verrassend was, maar heb je deze ook als spannend ervaren? Leg uit waarom wel/niet.
5d: Op de pagina Stel een vraag aan Jeroen Windmeijer zegt de auteur in zijn antwoord aan Wenche: "Ik denk dat ik in mijn eentje min of meer een niche ben gaan vormen in Nederland. Ik ken geen andere auteurs die het soort religieus-historische thrillers schrijft zoals ik.". Wat vind je van dit antwoord? En kun jij je vinden in 'religieus-historische thriller', of zou dit boek anders benoemen?