Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Duinroos van Hilde Veeren

op 20 juni 2023 door

Over het boek

Duinroos

Hilde Veeren
Xander Uitgevers

Als reisjournalist Molly wordt ontslagen bij het tijdschrift waarvoor ze werkt, is ze compleet uit het lood geslagen. Uit pure wanhoop gaat ze in op het aanbod van haar tante om een paar weken op haar cottage te passen in Somerset. Een tijdelijke oplossing, denkt Molly. Maar dan ontmoet ze de aantrekkelijke Atlas, het type stoere man waarvan ze nooit had gedacht dat hij op haar zou vallen, en doet ze een unieke vondst op een rommelmarkt. Maar ook in Somerset is niets wat het lijkt ... Heeft Molly dan nooit geluk?

Leesfragment

Duinroos is een cosy feelgoodroman vol humor en sympathieke personages, met een heerlijk Brits tintje. Hieronder vind je alvast een sneak preview van het boek. Spreekt het fragment je aan en wil jij graag verder discussiëren over de inhoud? Schrijf je dan in voor de leesclub.

Lees hier een fragment

Achter het boek

Boekenverslinder, sconeverslaafde en anglofiel Hilde Veeren is hoofdredacteur van Elegance en Happy in Shape. Eerder werkte ze voor onder andere Libelle, het Parool en Marie-Claire, waarvoor ze reisverhalen, beauty-recensies en interviews met auteurs schreef. Met twintig jaar ervaring in de bladen zit het schrijven haar in het bloed. Dat haar hoofdpersonage voor een tijdschrift werkt is dan ook geen toeval, en ook de locatie van haar debuutroman was snel gekozen dankzij fijne herinneringen.

Als kind ging ze vaak naar Engeland op vakantie, voornamelijk naar Somerset waar ze met de rest van de familie kampeerde en veel door de natuur wandelde. Haar liefde voor Engeland is altijd dicht bij haar gebleven, en die liefde heeft ze nu verwerkt in haar eerste roman Duinroos. Inspiratie voor de roman vond ze toen op vakantie naar de Engelse kust. Daar verbleef de auteur bij Portlock Weir in een cottage, wat ook de titel aanwakkerde voor de reeks, 'Cottage aan zee'. Duinroos is het eerste deel van de serie.

'Nieuw talent van eigen bodem voor de lezers van Jenny Colgan, Jackie van Laren en Marijke Vos.' – Xander Uitgevers



Reacties op: Duinroos van Hilde Veeren

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Hilde Veeren

Hilde Veeren

Hilde Veeren heeft jarenlange ervaring in de tijdschriftenwereld en is hoofdreda...