Meer dan 5,7 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Vraag 3: Schrijfstijl en perspectief

op 05 april 2021 door

We bespreken bij deze vraag de schrijfstijl. We beginnen dus met de meer' verhaaltechnische' vragen. Daarna gaan we helemaal de filosofische toer op. ;)

De vragen hieronder dienen als leidraad. Voel je zeker vrij om alles wat je wil delen met je medelezers ook effectief op ons los te laten. :)

Vragen a en b kan en mag je zeker combineren in je antwoord.

3a.Hoe beviel de schrijfstijl van Kalmer je? Kalmer was eveneens journalist en toneelschrijver. Kon je daar iets van terugvinden in de schrijfstijl van dit verhaal? Wat wil je graag kwijt over de stijl van Kalmer? Doet zijn stijl je aan (een) andere auteur(s) denken?

3b. In deel één en deel drie van In een land zonder vogels maakt Kalmer gebruik van twee verschillende perspectieven. Waarom doet hij dit zo? Vind je het functioneel, nuttig, nodig, overbodig, ...?

3c. Geef een voorbeeld van een zin/alinea die jij kenmerkend vind voor de schrijfstijl van dit verhaal. Kies een zin/alinea die voor jou positief of negatief opviel wat betreft de stijl.

! We bespreken hier enkel de stijl. Over stukken die je op een of andere manier emotioneel raakten of aan het denken hebben gezet, hebben we het later.



Reacties op: Vraag 3: Schrijfstijl en perspectief

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Harry Kalmer

Harry Kalmer

Harry Kalmer (1956-2019) was een Zuid-Afrikaans schrijver van korte verhalen, ro...