Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Fatsoenlijke mensen stelen olifanten van Peter Hammarbäck

op 24 april 2024 door

Eindelijk heeft Hebban ook haar eigen Boek van de Maand. Met dit initiatief richten we ons op nieuwe boeken die volgens ons extra aandacht verdienen. Dit zijn vooral niet de boeken waarvan we aannemen dat ze de weg naar de lezer toch wel zullen gaan vinden. Het panel van het Hebban Boek van de Maand richt zich op literaire romans, spannende boeken en verhalende non-fictie.

Hebban Boek van de Maand

Fatsoenlijke mensen stelen olifanten

Peter Hammarbäck, vertaald door Edith Sybesma

Verschijnt op 7 mei bij uitgeverij Mozaïek

Adam werkt als dierenverzorger is een Stockholmse dierentuin. Wanneer de directeur olifanten en leeuwen overneemt van een circus in een poging om bezoekers aan te trekken, komt hij in actie om de dieren te redden van een treurig bestaan.

Samen met collega en dierenvriend Natalie bekokstooft hij een grandioos plan om de exotische viervoeters vrij te laten in Kenia. Gaandeweg bloeit de liefde op tussen de twee …

Lees een fragment

De ontdekker

Redacteur Sander

Op een bepaalde manier is dit Hebban Boek van de Maand een reactie op alle angstige berichtgeving uit een wereld die in de fik staat. Het is geen antwoord op de grote vraagstukken die ons in het nieuws worden aangereikt maar een stukje good old 'escapism'. Het boek is een fun read in de traditie van De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween van Jonas Jonasson en Angstige mensen van Frederick Backman. Een verhaal dat aanvangt met een dode koala, wat slechts het begin is van een reeks opmerkelijke gebeurtenissen in een kleine Zweedse dierentuin waar even eerder een nieuwe directeur de scepter is gaan zwaaien. De vrouw, die haar sporen heeft verdiend in het managen van een supermarkt, neemt de retailwetten ter hand om de dierentuin van de ondergang te redden. Dierenverzorger Adam kijkt het met lede ogen aan en begint een vorm van verzet tegen haar plannen. Ondertussen wordt hij verliefd op Natalie, de leeuwentemmer van het circus dat onderhandelt over de verkoop van de 'wilde' circusdieren aan dierentuin. Samen bedenken ze een onmogelijk plan dat even nobel als absurd is. Een soms scherp, soms flauw, maar altijd vermakelijk boek dat je leest om de boze buitenwereld even te vergeten.

Lees verder



Reacties op: Fatsoenlijke mensen stelen olifanten van Peter Hammarbäck

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Peter Hammarbäck

Peter Hammarbäck

Peter Hammarbäck (1983) is journalist en schrijver. Hij was hoofdredacteur ...