Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

2/ Opbouw verhaal

op 09 november 2020 door

Maandag 9 november, hoog tijd dat we aan de inhoudelijke discussie beginnen, ik heb gemerkt dat jullie ongeduldig worden :-) 

We werken met tien separate discussiepagina's, iedereen kan zijn antwoorden dus in het grote, witte veld onderaan schrijven. Reageren op de bijdragen van anderen doe je via de grijze Reageer-knop, hoe meer hoe liever! Zo krijgen we een boeiende leesclub met veel interactie. 

Wil iedereen in zijn antwoord alsjeblieft duidelijk 2a/ en 2b/ vermelden? Een witregel tussen de twee zorgt er bovendien voor dat jullie antwoorden prettiger te lezen zijn, dus doe mij en jullie medelezers even dat plezier alsjeblieft. 

Het verhaal van de Greenwoods is op een bijzondere manier verteld. We starten in de toekomst (2038), gaan dan honderddertig jaar terug in de tijd (2008, 1974, 1934, 1908) om vervolgens via dezelfde jaartallen weer bij het beginpunt te eindigen.

2a/ Wat vind je van deze keuze? Maakt die het verhaal sterker of zijn er ook nadelen?

2b/ Had het verhaal ook chronologisch verteld kunnen worden (1908 richting 2038)? Of andersom (2038 richting 1908)? Waarom wel/niet? Zou je het boek dan anders beleefd hebben?



Reacties op: 2/ Opbouw verhaal

Meer informatie

Gerelateerd