Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hannelore, vraag 4: Demonische besmetting

op 02 februari 2020 door

Vraag 4. Sipke Vrieswijk joeg zijn volgers angst aan door mensen en goederen demonisch besmet te verklaren. Zo werden ouders en familieleden uit het leven van zijn volgers uit hun leven gebannen, maar werden ook (jonge) kinderen van de een op de andere dag uit de sekte gezet.

4.a. Wat denk je dat zijn beweegredenen daarachter waren?

4.b. Kan je dit kader begrijpen dat bijvoorbeeld Josephine Slettenhaar, die het zwaar te verduren krijgt, lid blijft van de Gemeente Gods?

4.c Hij schroomde er ook niet voor om kleine kinderen demonisch besmet te verklaren en moeders te verbieden om hun kinderen aan te raken of zelfs maar met ze te praten, waardoor de veilige thuisbasis verloren ging. Kan je verklaren waarom ouders hierin meegingen en hun kinderen van zich afstootten in plaats van ze liefdevol te verzorgen?

4.d Door goederen demonisch besmet te verklaren werden goederen van emotionele waarde vernietigd en van financiële waarde door Vrieswijk in beslag genomen (die dan daarna wel door hemzelf in gebruik werden genomen). Wat zou hij daarmee beoogd hebben (behalve financieel gewin)?



Reacties op: Hannelore, vraag 4: Demonische besmetting

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Frank Krake

Frank Krake

Frank Krake (1968) studeerde Marketing Strategy aan de RUG. Hij publiceerde in d...