Meer dan 5,8 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hannelore, vraag 5: Misbruik en mishandeling

op 04 februari 2020 door

Vraag 5. Sipke Vrieswijk en Aagje Hoekstra maakten zich schuldig aan jarenlange geestelijke mishandeling en (lichamelijk) misbruik van zowel vrouwen en meisjes als mannen en jongens. Daar schaar ik ook het financieel volkomen kaal plukken en de terreur om altijd maar klaar te staan wanneer de Profeet roept, onder. Het is bijna hartverscheurend om te lezen hoe mensonterend hij zijn volgelingen bejegent.

5.a. Voor een buitenstaander is het niet te begrijpen dat zijn volgelingen daar volkomen in meegaan. Kan je verklaren waarom zij dat allemaal accepteren en alles doen wat van ze gevraagd wordt, ook al kost het hun hun baan, al hun geld, een normaal gezinsleven en hun sociale leven buiten de sekte?

5.b. De vrouwen die geroepen werden voor rachamma werden gedwongen het bed te delen met zowel Sipke Vrieswijk als Aagje Hoekstra onder het mom dat zij bruid van God werden/waren. Ondanks deze dwang waren ze ook dolgelukkig als ze uitgekozen werden. Kan je deze dubbele gevoelens verklaren?

5.c. Wat waren je eigen gevoelens toen je las over deze mensonterende praktijken?



Reacties op: Hannelore, vraag 5: Misbruik en mishandeling

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Frank Krake

Frank Krake

Frank Krake (1968) studeerde Marketing Strategy aan de RUG. Hij publiceerde in d...