Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hannelore, vraag 9: De achterban en de overgebleven zusters van de GG

op 12 februari 2020 door

Vraag 9. 

9.a. De achterban vervult een belangrijke rol in het leven van Hannelore, zeker na haar bevrijding. Waarom is deze hulp essentieel denk je?  Denk daarbij aan zowel de hulp in de familiaire sfeer als in de profesionele hulpverlening. 

9.b. Hannelore krijgt professionele hulp vanuit een evangelische invalshoek van Gerrie en Willem Achterdemolen. Kan je begrijpen dat Hannelore gelovig is gebleven ondanks dat de God van Vrieswijk zeker geen liefdevolle God was? Graag met toelichting.

9.c. Zowel Vrieswijk als Aagje worden gearresteerd en krijgen tbs. Vrieswijk wordt wegens gezondheidsredenen veel eerder vrijgelaten in de verwachting dat hij niet lang meer te leven zou hebben. Vervolgens leeft hij nog vele jaren. Ook Aagje wordt eerder dan verwacht van behandeling ontslagen. Kan je begrijpen dat zij zo snel weer op vrije voeten zijn gesteld? Dank je dat de behandelaars zich om de tuin hebben laten leiden? Graag met toelichting.

9.d. Kan je begrijpen dat ook na de arrestatie de volgers in Vrieswijk blijven geloven en ruim 13 jaar op hem blijven wachten? Graag met toelichting.



Reacties op: Hannelore, vraag 9: De achterban en de overgebleven zusters van de GG

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Frank Krake

Frank Krake

Frank Krake (1968) studeerde Marketing Strategy aan de RUG. Hij publiceerde in d...