Meer dan 5,7 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Eindverslag Het duistere net

op 28 januari 2021 door

Het duistere net is het tweede deel van een trilogie van de auteurs Carmen Mola, achter deze naam gaan drie Spaanse thrillerauteurs schuil, echter is niet bekend wie dit dan zijn en is ook al spannend op zich. Het eerste deel heet De zigeunerbruid en hier maak je kennis met Elena Blanco en haar BAC- team. Over het derde deel is nog niet bekend waarneer het uitkomt. We mogen met vijftien personen deelnemen aan de leesclub en iedereen begint enthousiast.

Cover:

De  meesten zouden het boek opgepakt hebben in de winkel echter Raymond zou het niet hebben gedaan, omdat de kleur en de drukke cover hem niet aanspreken. En Cindy zou het niet opgepakt hebben omdat er veel van dezelfde soort covers zijn

Iedereen verwacht een spannende thriller te lezen en hier kom ik later op terug of de verwachtingen waargemaakt zijn.

Titel:

Het duistere net vind iedereen een goede titel het is alles omschrijvend. De meeste reacties om een andere titel te verzinnen kwamen bij Jordy, hij bedacht: Een macaber weerzien.

Opbouw:

Ondanks dat er best een groot aantal deelnemers waren die het eerste deel niet gelezen hebben,was er niemand die dacht iets gemist te hebben om het verhaal goed te begrijpen. De Spaanse namen en plaatsen was soms wel even wennen. Ruud zegt over de opbouw: De opbouw vond ik prima, het boek nodigde al heel snel uit om door te lezen. Van er in moeten komen was geen sprake, het was meteen pakkend.

Hoofdpersonages:

Naar mijn idee wordt eigenlijk alleen de persoon van Elena echt uitgewerkt. Bij de andere personages wordt er soms iets verteld als het van belang is voor het verhaal en meer is eigenlijk ook niet nodig zegt Renate. En de andere leesclubleden zeggen eigenlijk hetzelfde.

Spanning:

Op de vraag wat je Het duistere net voor soort thriller vind (iedereen mocht ook een eigen naam bedenken) kwam Hilde met een zeer orginele term www.thriller en mooier konden we het niet bedenken.

Of het boek ook de term thriller mag hebben was iedereen het roerend eens met elkaar: Petra omschrijft het als: Veel actie, veel gruwel. Eigenlijk was er bijna geen rust moment gaande weg het verhaal. Dus ja het is met recht een thriller.

Gruwelijke scènes:

Er komen best een aantal gruwelijke scènes voor, wil je dan doorlezen of het boek even aan de kant leggen. Iedereen wilde juist doorlezen. Jeanet zegt: Geen seconde de neiging gehad om het boek aan de kant te leggen. Als echte thrillerliefhebbers kunnen we blijkbaar wel tegen een stootje. De meesten vinden ook dat deze scènes bij het verhaal horen, zo zegt Hannie:  De scènes horen echt thuis in het boek, ze laten zien in welke situatie Lucas terecht was gekomen. Zonder die scènes zou het verhaal minder geloofwaardig worden, omdat ik niet zou geloven dat mensen tot zulke praktijken in staat zijn. 

Drie woorden:

Op de vraag of je het boek kon samenvatten met drie woorden, Karen gaf als eerste antwoord en hoe tegengesteld het ook lijkt erg mooi gevonden: * Monsterlijk, * Bloedstollend * Moederliefde Leuk dat iedereen ook andere woorden gebruikt en bedacht heeft. 

Mooiste moment of zin:

Het boek bestaat uit vijf delen. Anouk zei: Ik vond de stukjes mooi waarmee de nieuwe delen begonnen!  En dit hadden meer mensen ook aangegeven. Het mooiste moment benoem ik hier niet omdat de meesten hier ook hetzelfde moment hadden aangegeven en dit een te grote spoiler zou zijn.

Verwachting uitgekomen:

We waren heel eenduidig want ook de verwachtingen waren bij de meesten uitgekomen, een minpuntje blijft dat sommige personages iets meer uitgewerkt hadden mogen worden. Severine zegt over haar verwachtingen: Ik kan ook wel zeggen dat mijn verwachtingen zijn uitgekomen. Al ging ik vrij neutraal het boek in, omdat de auteur voor mij totaal onbekend was. Maar ik verwachtte wel een spannend boek. En dat is wel zo gebleken. Er was meer dan genoeg spanning, het boek was wel gruwelijker dan ik had gedacht.  Angela had stiekem nog op een mishandeling gerekend. Of wetende hoe een slachtoffer definitief tot het eind komt en waar en hoe ze het daarna dumpen. Meer de gedachtengang van de daders dus.

Derde tevens laatste deel:

Iedereen wil ook het derde deel gaan lezen en we zijn ook erg benieuwd waar dat over zou gaan. De zigeunerbruid eindigt met een clifhanger maar Het duistere net is eigenlijk afgerond. Degene die De zigeunerbruid nog niet gelezen hadden, willen dit als nog gaan doen al twijfelt Sandy:  Ik las wel ergens iets over ogen en maden en dat zijn nu net de enige 2 dingen waar ik net wel vies van ben, dus ik twijfel nog een beetje.

Het was een fijne en leuke leesclub, dat het boek goed bevallen is blijkt wel aan het aantal sterren 13 keer vier sterren en 2 keer vijf sterren is een gemiddelde van 4.13

Bij deze wil ik iedereen nogmaals danken voor het deelnemen en jullie enthousiasme. Xander uitgevers voor het verstrekken van het boek en Hebban voor het mogelijk maken om dit boek in leesclubverband te mogen lezen. En wie weet tot een volgende leesclub!



Reacties op: Eindverslag Het duistere net

Meer informatie