Meer dan 5,7 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Vraag 1: Schrijfstijl en perspectief

op 10 mei 2021 door

We gaan eindelijk beginnen. Natuurlijk is er al een opwarmvraag geweest en die is goed en door velen ook uitgebreid beantwoord, maar nu gaan we voor het echte werk. 

Het is fijn als jullie zoveel mogelijk op dezelfde of de volgende dag reageren, zodat je niet gaat achterlopen. Op elkaar reageren wordt erg gewaardeerd. Je eigen antwoord op de vraag moet echter echt gebeuren door middel van het reageren met de roze knop (zie schuingedrukte informatie onder de vragen). Heel veel plezier.

1a. Wat vind je van de schrijfstijl van Jeroen Windmeijer? Wat vind je mooi of minder mooi, leest het gemakkelijk of juist niet? Etc.  (Jeroen en Jacob vertelden onder het kopje Stel een vraag aan dat Jeroen het schrijfwerk doet en Jacob vooral de ideeën aandraagt in hun samenwerking.)

1b. Hoe zou je de stijl van Windmeijer omschrijven (denk bijvoorbeeld aan: kort en bondig of juist uitgebreid, poëtisch, wollig, eigentijds, nuchter of nog iets heel anders)?

1c.Het vertelperspectief wisselt tussen Frank en Magda die beide bezien worden vanuit een verteller. (Later in het boek komen er nog andere personen bij). Wat vind je van deze vertelwijze? Is de wisseling tussen deze personages prettig of juist niet? Komt dit anders over dan wanneer er vanuit de ik-persoon verteld zou worden?

Gebruik de grijze 'reageerknop' als je rechtstreeks op een antwoord wil reageren, gebruik de roze 'plaats een nieuwe opmerking' alleen als je een nieuw antwoord geeft op de vraag of een apart onderwerp wil aansnijden. 



Reacties op: Vraag 1: Schrijfstijl en perspectief

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Jeroen Windmeijer

Jeroen Windmeijer

Mijn naam is Jeroen Windmeijer, auteur bij HarperCollins Holland, Xander Uitgeve...

Jacob Slavenburg

Jacob Slavenburg

Cultuurhistoricus Auteur Docent