Meer dan 5,7 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Vraag 6: De twee vreemdelingen

op 21 juni 2024 door

Dit verhaal speelt zich af in een gesloten dorpsomgeving, die na de watersnoodramp verstoken blijft van hulp waardoor complot-denken de overhand lijkt te krijgen. Als Grietje melding maakt van twee vreemdelingen (al dan niet verzonnen), zorgt dat voor angstgevoelens bij alle hoofdpersonages, waarbij duidelijk wordt dat angst, al dan niet reëel, voor gevaarlijke en onomkeerbare situaties kan zorgen als je je laat meeslepen in de gekte.

6.a Vind je dat Caspers dit proces geloofwaardig heeft beschreven? Graag met toelichting.

6.b De namen die de hoofdpersonen aan de twee vreemdelingen geven weerspiegelen hun specifieke angst voor wat de vreemdelingen in het dorp komen doen. Snap je dat een gerucht over twee vreemdelingen die ze zelf niet gezien hebben een trigger voor dit soort gedachten kan zijn?

6.c Hank is de grootste aanjager van die angsten. Denk je dat hij een achterliggende reden heeft voor het aanwakkeren van die angst en vreemdelingenhaat onder de dorpsbewoners?



Reacties op: Vraag 6: De twee vreemdelingen

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Jannemieke Caspers

Jannemieke Caspers

Jannemieke Caspers studeerde Theaterwetenschap aan de Universiteit Utrecht en Wr...