Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Vraag 5. Personages en gekonkel aan het hof

op 24 november 2022 door

Vraag 5. Personages en gekonkel aan het hof (24 nov)

Het boek Hoogheid vertelt het verhaal van Amalia van Solmst in de jaren 1632 - 1638, met een proloog in 1629 en een epiloog in 1638. Gedurende het boek komen er diverse relaties van Amalia aan bod in verschillende vormen. De haat-liefde relatie met haar zus Louise Christine, de relatie binnen het huwelijk met haar man Frederik Hendrik, de verboden relatie met haar geliefde Kapitein Büttner. Ook zijn er relaties met haar vriendin Anna Johanna, met haar hofdames Beate, Olivia en Erica en dan zijn er ook nog Constant Huygens, Knuijt, Bergh en Guntersteyn waar ze relaties mee onderhield.

5a Wie vond je naast Amalia een interessant personage om te lezen? Was dit een favoriet personage voor je, of juist niet? En waarom?

5 b Kies twee van deze personages (of nog een die niet is genoemd) en benoem de relatie en hoe je die omgang hebt ervaren. Is het veel feit, of juist veel fictie? Kan je de keuzes van Amalia in die relaties begrijpen?

5c. Gekonkel aan het hof, er wordt wat afgelogen en bedrogen. Welk bedrog was het meest opvallend?



Reacties op: Vraag 5. Personages en gekonkel aan het hof

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Matthias Rozemond

Matthias Rozemond

Rozemond studeerde Duitse taal- en letterkunde, werkte kort bij een Duitse uitge...