Meer dan 5,7 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Vraag 3: Letters/decor

op 15 december 2022 door

Vanaf de start waren er al heel wat reacties van jullie op de voorletters die de auteur heeft gebruikt, dat gaan we natuurlijk uitdiepen hier in onze leesclub. 

Kaartenvrouwtje: Ik vind het eerst niet fijn lezen dat ze alleen de voorletter schrijft maar ik vind het vooral zo koud en donker aanvoelen. 

Gwennie: Die voorletters geven iets anoniems. Onnatuurlijks... en tegelijkertijd ook beklemmend. Het gevoel van: het is echt gebeurd, maar om de hoofdpersonen te beschermen gebruiken we alleen de voorletters. Het is echt even wennen!

Maya (vertaler): Misschien komt het doordat je echt in haar hoofd zit. En ja, die voorletters vond ik ook niks.

Reageren op de bijdragen van anderen doe je via de grijze Reageer-knop. Laat jullie volledig gaan, het is altijd boeiend om wat interactie te krijgen in een leesclub.

1. Waarom heeft de auteur (volgens jou) enkel gebruik gemaakt van letters en niet de volledige namen? Hoe heb je dit ervaren als lezer?

2. Het decor is Zwitserland, voelde je als lezer de sfeer van het land? Kon het verhaal ook vertelt worden met een ander decor (land) op de achtergrond? 

Hieronder mag je je antwoorden neerschrijven, wil iedereen voor zijn antwoord alsjeblieft duidelijk 1, 2 vermelden?

dcd0f5f27974cab0a790561647050627.jpg



Reacties op: Vraag 3: Letters/decor

Meer informatie