Meer dan 5,7 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Vraag 8: Spanning, religie en humor

op 30 mei 2023 door

Lysbeth vertelt het waargebeurde verhaal van een Amsterdamse koopmansvrouw die voor zichzelf opkomt in een groot politiek conflict. En dat verhaal kent vele facetten.

8.A  Het verhaal van Lysbeth is een roman, maar ze heeft een spannend leven. Zo zijn er een paar spannende scènes terug te vinden in het boek. Vind je dit passen in een roman, en welke scène heeft het meeste indruk op je gemaakt? Graag met toelichting.

8.B  Het verhaal draait grotendeels om verschillen in geloof, waarbij in het zeventiende-eeuwse Amsterdam de verschillen tussen remonstranten en contraremonstranten de grootste problemen opleverden. Heeft Marlies Medema dit goed verwoord in het boek en werd je duidelijk wat de verschillen waren? Graag met toelichting.

8.C  Ondanks alle tegenslagen was er toch nog plaats voor wat humor in het leven van Lysbeth. Wat is het meest trieste moment en wat het leukste dat je bent tegengekomen in het verhaal. Beargumenteer je keuze.


Let op: 
Wil je antwoorden op iemand, klik dan op de grijze button 'Reageer' rechtsonder die opmerking. Gebruik de roze 'Plaats een nieuwe opmerking'-button helemaal onderaan alleen als je een losse opmerking wilt plaatsen.



Reacties op: Vraag 8: Spanning, religie en humor

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Marlies Medema

Marlies Medema

Marlies Medema is journalist en auteur. Begin 2021 verscheen bij uitgeverij Moz...