Meer dan 5,7 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Vraag 5: Ethiek

op 08 oktober 2022 door

5: Ethiek

Ik had al aangegeven dat er een vraag zou komen over ethiek en heb internet er even op nageslagen:

Wat verstaan we onder ethiek?

Ethiek is de wetenschappelijke of systematische studie van de moraal. Anders gezegd is ethiek 'kritisch nadenken over wat (moreel) goed is om te doen'. Van oudsher wordt de ethiek gezien als een onderdeel van de filosofie.

In het boek zijn diverse gebeurtenissen te vinden waarbij ethiek van belang is.

5a Bij het schrijven van true crime gaat het om ware gebeurtenissen. Verhalen kunnen dan worden geschreven met of zonder de betrokken personen. Wat is ethisch gezien het beste en waar zou jij voor kiezen?

5b Cassie besluit een boek te gaan schrijven over true crime met het idee dat ze het verhaal gaat vertellen met de woorden van Lore Rivera. Haar zoon Matteo maakt er een opmerking over: "Jouw woorden bedoel je?" (p187)
Heeft Matteo hier een punt? Wat is jouw mening?

5c Naarmate het verhaal vordert komen wij, net als Cassie, achter de ware toedracht van het verhaal. Cassie neemt een beslissing wat ze daarmee gaat doen.
Waarom denk je dat ze het zo heeft afgerond?

5d. Er zijn nog meer gebeurtenissen in het boek te ontdekken, waarin ethiek een grote rol speelt. Welke is/zijn jou opgevallen?



Reacties op: Vraag 5: Ethiek

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Katie Gutierrez

Katie Gutierrez

Katie Gutierrez is schrijver en redacteur en woont in San Antonio, Texas. Ze stu...