Meer dan 5,8 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Leesclubcafé - geen spoilers

op 08 maart 2017 door

Je hebt je leesclubboek (bijna) in je handen en staat te popelen om te beginnen met lezen. Stel jezelf even voor onder dit topic en sla het boek open! Staat het boek al op je 'Nu aan het lezen'-plank (via de boekpagina)?

Vooraf

Als je Niks (toevallig) vanmiddag (18 maart) uit de brievenbus vist, blader het dan door maar bedenk het volgende voordat je besluit om het direct (uit) te lezen:
- niet alle deelnemers ontvangen het boek vandaag, waardoor voor velen geldt dat ze het niet eerder dan dinsdag (21/3) kunnen openslaan (en misschien nog wel later) en/of
- niet alle deelnemers zijn in staat om het boek binnen twee, drie dagen gelezen te hebben (sommige hebben nog andere leesclubverplichtingen, er zijn mensen die full time al dan niet betaald werk verrichten, een weekendje weg zijn, noem maar op)

Dat betekent dat we als iedereen het boek ontvangen heeft én de gelegenheid heeft gehad om er even van te proeven, we dan pas afspreken wanneer we met de discussievragen gaan starten. Op die manier is iedereen in de gelegenheid om het tijdstip van lezen te bepalen, om vervolgens helemaal voorbereid aan de discussie mee te doen. Je hoeft het niet helemaal uit te hebben op het moment dat we met de eerste vraag starten, maar het is wel handig als je dan al een flink stuk gelezen hebt. 


We gaan per discussievraag een aparte discussiepagina maken voor jullie, waarvan je iedere keer een seintje krijgt als de pagina on line is gezet. Ik ga nog even met de andere coördinator in overleg om te kijken welke vragen en welke volgorde we gaan hanteren. We zullen zorgen dat ruim voordat de eerste vraag gesteld wordt, jullie al wel een overzicht van de vragen die gesteld gaan worden, te zien krijgen.
Als jullie zelf discussievragen willen verzinnen, dan ben je meeeeer dan welkom om dat te doen. Gewoon melden en we nemen de vraag mee.

Voorzichtig!

Als je hier in het café over het boek praat - en we hopen dat dat gebeurt, want dat maakt het lezen zoveel leuker!! - wees dan wel voorzichtig met dingen te vertellen waardoor je het verhaal voor anderen minder leuk of spannend maakt. Mocht je twijfelen, zet dan aan het begin van je bericht in hoofdletters

SPOILER!!

Laat dan twee regels leeg en begin pas op de vierde regel met je vraag, verhaal, opmerking, uitroep, citaat oid. Op die manier kan iedereen zelf bepalen of zhij het risico wil lopen om het bericht te lezen. Of niet :))

Wat gaan we de komende weken bespreken in het café?

Tijdens het lezen horen we graag van je: hoe vlot het met het boek, zie je een quote die je geweldig vindt en wilt onthouden, kom je opvallende dingen tegen? Maar ook mag je hier kwijt wat je normaal eigenlijk leest, welk boek je net uitlas of nog even snel moet uitlezen. Denk aan dit onderdeel als het leesclubcafé. Gezellig samen lezen. Probeer geen spoilers te plaatsen!

Veel plezier met deze leesclub!

Volgende stap:

Heb je het boek uit, dan kun je starten aan de Leesclubdiscussie, waar we aan de hand van leesclubvragen het boek zullen bespreken. Stap op tijd de discussie in, om genoeg tijd te hebben het boek met je medelezers te bespreken!



Reacties op: Leesclubcafé - geen spoilers

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Koen Gubbels

Koen Gubbels

Koen Gubbels studeerde bedrijfskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is ...