Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Vraag 7: Citaten

op 13 januari 2023 door

Het is vrijdag de dertiende en dat lijkt me een goed moment om wat rust in te bouwen. In deze vraag leg ik jullie een drietal citaten van Toni Coppers voor. De eerste twee komen uit een interview dat op vrouwenthrillers.nl is gepubliceerd, het laatste citaat komt uit een interview dat op Hebban staat.

Citaten

7a: "… ik denk dat de meeste mensen wel weten dat ik eigenlijk een atypische thrillerschrijver ben: bang van bloed, een beetje een angsthaas. Liefst van al maak ik een rustige wandeling met de hond in het bos en ontspan ik met een glaasje wijn en klassieke muziek op de achtergrond…"

Herken je iets van Toni in Alex, of andersom? Motiveer je antwoord.

7b: " Ik schrijf graag en veel. Het is hard werken. Ik schrijf nu weer twee boeken per jaar, dat is een erg hoog tempo want ik wil niet inboeten op research en kwaliteit. Daarom schrijf ik sinds een paar jaar samen met Annick. Niet zoals Nicci French, het schrijverskoppel dat afwisselend elk een hoofdstuk schrijft, neen wij werken erg intens op het plot samen in de brainstormfase en daarna neem ik de lead. Ik maak een synopsis waar Annick dan weer stukken tussen schrijft. Eens ik aan het echte boek begin, gaat ze aanvullen en verfijnen. Mijn grote sterkte is structuur, taal, spanning, haar grote sterkte is de psychologie van de personages."

Kun je aan de hand van dit citaat een voorbeeld geven waarvan je denkt dat het uit de pen van Annick komt? Leg uit waarom.

7c: Op de vraag welk boek is je ultieme aanrader antwoord Toni: "A Perfect Spy van John le Carré, dat is een van de allerbeste boeken uit de twintigste eeuw. Het is het meest perfecte spannende boek ooit geschreven."

Welk boek is jouw ultieme aanrader en waarom? (Elk genre is goed.)



Reacties op: Vraag 7: Citaten

Meer informatie