Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Vraag 5: Enkele openbaringen

op 27 mei 2023 door

Er is veel te vragen over alles wat in Openbaring wordt geschreven en geduid na de vondst van de Bijbeltekst door Thomas in de grot. Op een vraag van Saskia aan de auteurs schrijft Tjarko Evenboer het volgende:

  1. "[...] In de kerkgeschiedenis bestond bijv. de stroming genaamd preterisme, waarbij men geloofde dat de eindtijd over de val van Jeruzalem ging en dat Jezus die voorspeld had. Wij werpen natuurlijk een totaal ander licht erop omdat we aantonen dat de profetieën na Jezus' dood gefabriceerd moeten zijn, en het dus geen echte voorspellingen zijn."
  2. "Wat verder echt nieuw is aan ons boek, is dat we het in een breder perspectief plaatsen: het einde van het jodendom en het aanbreken van de kerk, in de context van dat het christendom feitelijk in Rome ontstond toen er een duidelijke anti-joodse tijdsgeest was. Dat idee is nog niet eerder zo benaderd, volgens mij, en doet naar ons idee toch veel puzzelstukjes op de goede plek vallen."

Voor of na?

5a: Reageer op de eerste alinea (1.) van het citaat van Tjarko. Vertel bijvoorbeeld of jij je meer kunt vinden in de uitleg van het preterisme ( Link: korte uitleg op Wikipedia ), of in die van de auteurs, en waarom.

Breder perspectief

5b: In de tweede alinea (2.) van het citaat benoemt Tjarko een aantal essentiële interpretaties die we in het boek hebben kunnen lezen. Wat heeft de meeste indruk op jou gemaakt, en waarom? Het kan iets moois zijn geweest, verdrietig, iets schokkends ...

5c: Lees wat de andere deelnemers bij 5b. hebben geantwoord en reageer bij de antwoorden of je hetzelfde hebt ervaren, of juist niet. En natuurlijk waarom ;)



Reacties op: Vraag 5: Enkele openbaringen

Meer informatie