Meer dan 5,7 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Over 'Rode sulfur'

op 03 oktober 2016 door

Robert Bosnak, de auteur van Rode sulfur, groeide op in Nederland en is een veteraan in de psychoanalyse en een onderzoeker van alchemie. Bij The House of Books verschijnt het eerste deel van zijn historische thrillerserie, dat speelt in Den Haag in 1666, dat ook wel het Jaar van het Beest werd genoemd. Het boek klinkt als een interessante mix van historische feiten en figuren - Spinoza, Huygens en Anthonie van Leeuwenhoek maken hun opwachting - en fantasie.

Rode sulfur

Den Haag, 1666. De oude kunst van de alchemie is aan het verdwijnen. Er woeden oorlogen met Engeland en Frankrijk. Europa wordt geteisterd door de pest. Theodoor Mundanus is de enige alchemist die nog fragmenten van de Steen der Wijzen in zijn bezit heeft, de steen die lood in goud verandert en ziekten geneest. Er zijn twee vrouwen in zijn leven, Clara en Marianne. Zij worden achtervolgd door duistere krachten en machtige wereldleiders, die allen jacht maken op de Steen.

Lees hier een voorpublicatie



Reacties op: Over 'Rode sulfur'

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Robert Bosnak

Robert Bosnak

Robert Bosnak groeide op in Nederland. Hij bestudeerde meer dan veertig jaar de ...