Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Schaduwdochter van Rachel van Charante

op 28 augustus 2023 door

Schaduwdochter

Rachel van Charante

Psycholoog Carmen stuit tijdens een verhuizing naar kasteel Vorden op een groot familiegeheim van haar man. Voor ze het weet raakt ze verstrikt in het verhaal van Guusje, die in 1917 in Amsterdam voor haar zieke zusje probeert te zorgen. Dat is niet makkelijk: het leven in de stad is hard en werk vinden én houden lijkt onmogelijk. Het tij keert wanneer ze de steenrijke Hugo ontmoet, die haar een baantje aanbiedt op zijn landgoed … maar het lijkt te mooi om waar te zijn. Lukt het Guusje om zich staande te houden in haar nieuwe omgeving vol intriges en bedrog? En kan Carmen honderd jaar later de fouten uit het verleden alsnog rechtzetten?

Leesfragment

Laat je meeslepen naar het verleden met Schaduwdochter en ontdek het familiegeheim van kasteel Vorden. Hieronder vind je alvast een sneak preview van de historische roman. Spreekt het fragment je aan en wil jij graag verder discussiëren over de inhoud? Schrijf je dan in voor de leesclub.

Lees hier een fragment

Achter het boek

Rachel van Charante greep de interesse van maar liefst drie uitgevers toen ze het manuscript van haar debuutroman Het schuilhuis opstuurde. Inmiddels is ze uitgegroeid tot bestsellerauteur en is ze freelance tekstschrijver. Haar boeken kenmerken zich door een historische setting, aangevuld met een dosis spanning. Als kind was Van Charante al fanatiek schrijver, maar toen ze ging studeren verwaterde dat. Daarna begon ze aan een fulltime baan in de vastgoedsector, waardoor het lastig was tijd vrij te maken voor haar passie. In 2018, toen ze werd gediagnosticeerd met een neuro-immuunziekte, begon ze met het schrijven van haar debuut. 'Op een gegeven moment besloot ik om dan maar mijn passie te volgen: schrijven,' vertelt ze in een interview.

'Als zelfstandige, zodat ik mijn eigen werktijden kan bepalen. Mijn piekmomenten zijn in de middag en de avond, dan ben ik aan de slag.'

Haar baan in de vastgoedsector gaf ze op en sinds 2020 werkt ze als freelance tekstschrijver en neemt ze opdrachten aan om onder andere webteksten en teksten voor sociale media te schrijven. Daarnaast werkt ze aan haar romans. Haar interesse in historische achtergronden komt uit een onbekende bron. Van Charante: 'Vraag me niet waarom, maar ik was altijd al geïnteresseerd in historische romans en geschiedenis. En dan vooral de Tweede Wereldoorlog.' Na twee romans over de Tweede Wereldoorlog reisde ze voor Schaduwdochter nog een stukje verder terug in de tijd, naar het jaar 1917 wanneer hoofdpersonage Guusje pas negentien jaar is.

Met Schaduwdochter schreef Van Charante het eerste deel van een trilogie, 'De acht kastelen'. Doordat de roman het eerste deel van een serie is, verliep het loslaten van het manuscript toen ze de definitieve versie naar de uitgeverij opstuurde wat soepeler. 'Bij mijn vorige twee boeken gaf het me – dit klinkt een beetje stom – een vaag gevoel van heimwee, om afscheid te nemen van personages die weliswaar alleen in mijn hoofd bestaan, maar die ik zo lang met me heb meegedragen dat ze op een bepaalde manier tot leven zijn gekomen,' schrijft ze op Instagram.

'Nu is dat anders. Deze roman is het eerste deel van een serie, en sommige personages maken in het volgende deel een comeback.'

Momenteel is de auteur druk bezig met het tweede deel in de reeks. 'Ik lees boeken, kijk docu's, beluister podcasts, noteer vage ideeën, wandel wat, zoom/praat met experts, zit op m'n kont en denk na,' laat ze weten in een Instagram-post.



Reacties op: Schaduwdochter van Rachel van Charante

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Rachel van Charante

Rachel van Charante

Rachel van Charante (1985) groeide op in Twente en woont en werkt in L...