Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Vraag 4: Guusje en Carmen

op 09 oktober 2023 door

Het verhaal volgt het wel en wee vanuit het ik-perspectief van zowel Guusje in de historische tijdlijn als Carmen in de huidige tijd. Over de andere personages gaan we het in de volgende vraag hebben.

4.a In de historische tijdlijn wordt het verhaal vanuit het perspectief van Guusje verteld. Heb je het gevoel dat je haar goed hebt leren kennen? Hoe zou je haar omschrijven?

4.b Ze wordt praktisch gedwongen om bepaalde keuzes te maken waarbij ze zichzelf volkomen wegcijfert en er schandelijk misbruik van haar wordt gemaakt (ik voelde zo ontzettend met haar mee!). Snap je de beweegredenen van haar keuze of had ze misschien ook anders kunnen beslissen?

4.c In de huidige tijd wordt het verhaal verteld vanuit Carmen. Heb je haar (ook) goed leren kennen?  Hoe zou je haar omschrijven.

4.d. Het verhaal van Carmen is ondergeschikt aan het verhaal van Guusje waarmee het geheim van het kasteel langzaam ontrafeld wordt. Hoe zou je de rol van Carmen in het verhaal omschrijven? Was zij nodig om het verhaal van Guusje te vertellen?



Reacties op: Vraag 4: Guusje en Carmen

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Rachel van Charante

Rachel van Charante

Rachel van Charante (1985) groeide op in Twente en woont en werkt in L...