Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Leesclubdiscussie [spoilers toegestaan]

op 10 september 2018 door

Update 3 november: Vraag 10 staat klaar. Leef jullie dus nog een allerlaatste keer uit! Vergeet niet dat we woensdag 7 november afsluiten, maak dus even werk van die recensie (tot mijn verrassing zijn er al 11 van de 15 binnen!). 

Update 24 oktober: Vandaag starten we met de inhoudelijke discussie, vraag 3 staat online.

-----

Gedurende de Hebban Leesclub zijn wij benieuwd naar jouw mening over het boek. Om het boek inhoudelijk goed te kunnen bespreken, vind je hieronder een set leesclubvragen. We gaan de vragen een voor een samen bespreken, waarbij de leesclubcoördinator het tempo aangeeft door de vragen onder dit bericht te stellen.

Let op: Wil je antwoorden op een van de vragen, klik dan op de grijze button 'Reageer' rechtsonder de vraag, zodat alle reacties op dezelfde vraag bij elkaar blijven. Gebruik de roze 'Plaats een nieuwe opmerking'-button helemaal onderaan alleen als je iets kwijt wilt dat niet te maken heeft met een van de vragen.

LEESCLUBVRAGEN  (aangepast) 

1/ Wat is je eerste indruk van het boek nu je het in handen hebt? Denk daarbij aan cover, lettertype, papier,... 

2/ Wat voor soort thriller denk je te gaan lezen? Wordt dit een boek met veel actie, misschien zelfs geweld, of zal het boek het eerder van onderhuidse spanning moeten hebben? Waarom denk je dat? 

3/ In de eerste helft van het boek krijgt de zoektocht naar Jenna’s zus nog niet zo heel veel aandacht, terwijl de achterflap van het boek doet vermoeden dat Ster van het Noorden daar grotendeels om draait. Vond je dat jammer? Waarom wel/niet? 

4/ Op een bepaald moment komen de drie verhaallijnen bij elkaar, maar dat duurt wel even. Wat was jouw favoriete verhaallijn en waarom? Voor alle duidelijkheid, het gaat om de perspectieven van Jenna – Cho – mevrouw Moon. 

5/ Welke scène is je het meest bijgebleven? Dat kan iets verdrietigs zijn, maar ook een mooi moment of nog iets helemaal anders. Waarom precies is dit stukje je bijgebleven? 

6/ Hoe zit het met emotie en diepgang in dit boek? Waren deze elementen voldoende aanwezig zodat het boek je wist te raken? Waarom wel/niet? 

7A/ Typeer het boek in drie woorden (zonder verdere uitleg). 
7B/ Op een schaal van 1 tot 10, hoe spannend vond je het boek? 

8A/ Heb je aan het eind van het boek de opmerkingen van de auteur gelezen? Heb je dingen over Noord-Korea ontdekt die je nog niet wist?
8B/ Hoe sta je in het algemeen tegenover toevoegingen/voetnoten/dankwoorden in boeken?

9/ Een aantal van ons zegden het al, we willen heel graag een tweede boek van D.B. John lezen. Jenna is een sympathiek en interessant personage, dus laten we er even vanuit gaan dat er een serie rond haar geschreven wordt. Hoe ziet het tweede verhaal er dan uit? Waar bevindt Jenna zich, welke wending heeft haar leven genomen? Welke spannende gebeurtenis komt er op haar pad? Laat de thrillerschrijver in je los en verzin een leuke insteek.  

10/ Stel, jij bent de coördinator van deze leesclub. Welke vraag had je nog gesteld aan de deelnemers? Reacties/antwoorden op de verschillende voorgestelde vragen zijn vanzelfsprekend meer dan welkom! 


Volgende stap:

Schrijf je recensie van minimaal 150 woorden op de boekpagina van het leesclubboek en plaats een quote uit je recensie plus je sterrenwaardering in 'Schrijf je recensie'.



Reacties op: Leesclubdiscussie [spoilers toegestaan]

Meer informatie

Gerelateerd