Meer dan 5,7 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Vraag 7 | Wat maakt dit verhaal interessant?

op 02 juni 2023 door

Natuurlijk wil elke auteur dat zijn boek gelezen wordt. Liefst ook dat men het prettig, leuk en/of interessant vindt om te lezen. Dat kun je doen met een smeuïg of gezellig verhaal maar vaak gebruikt een schrijver nog enkele kunstgrepen om het nog leuker, mooier of aantrekkelijker te maken om door te lezen. Wat doet Willemsen?

Vraag 7 | Welke elementen gebruikt de auteur om ons te boeien?
02-06-2023

 

Vraag 7a.

Welke elementen gebruikt de auteur om het verhaal (literaire) spanning mee te geven? Welke spannings-elementen gebruikt hij om ons te boeien (we bedoelen dus geen spanning zoals in een thriller)?

 

Vraag 7b.

Welke elementen gebruikt hij om emotie of diepgang mee te geven?

Denk aan perspectiefwisselingen, flashbacks, flashforwards en keuze voor de verteller (vertelperspectief), 'literaire cliffhangers', oproepen van emotie of irritatie, humor.

 

Vraag 7c.

Wat is volgens jou het meest opvallendste element in dit verhaal? Welk aspect van het boek raakte jou het meest? Let op: raken kan positief of negatief zijn. Ook negatieve emoties kunnen maken dat je een verhaal extra leuk vindt.

 



Reacties op: Vraag 7 | Wat maakt dit verhaal interessant?

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Olivier Willemsen

Olivier Willemsen

Olivier Willemsen studeerde geschiedenis en is voormalig perschef en columnist v...