Meer dan 5,8 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Vraag 2 | What’s in a name? De titel

op 10 juni 2024 door

What's in a name?

Het beestje kan maar een naam hebben, toch? Nu ja, ik denk dat de auteur daar anders over denkt. Die zal een titel, misschien wel samen met de uitgever, met veel zorg uitgekozen hebben. In deze titel is ook nog eens een naam en een getal verwerkt. Dat betekent voor mij als coördinator dat ik genoeg vragen kan bedenken.

Vraag 2 | What's in a name? De titel!

10-06-2024

Vraag 2a.

Weet je nog wat je dacht bij de titel voordat je het boek las? De eerste keer toen je hem zag bijvoorbeeld?

Vraag 2b.

Wat doet dat getal in de titel? *Tau* gaf vlak voor het lezen al aan dat ze daar erg nieuwsgierig naar was. Waar staat het voor? [Let op: voor nu hebben we het alleen over het getal in de titel!] 

Vraag 2c.

Wat vind je van de titel, nu je het boek gelezen hebt? Past die goed? Ben je hem tegengekomen in het boek? Vind je de titel leuk/grappig/gek/bijzonder/afwijkend/anders...?

Vraag 2d.

Stel je voor dat Oliver Reps jou benaderd om mee te denken over een titel. Hij geeft aan dat hij he-le-maal geen inspiratie heeft en dat jij, na het lezen van dit boek, een titel moet bedenken. Welke titel zou jij aan dit boek meegeven?  

 



Reacties op: Vraag 2 | What’s in a name? De titel

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Oliver Reps

Oliver Reps

Oliver Reps is op zesjarige leeftijd vanuit Duitsland naar Nederland verhuisd. H...