Meer dan 5,7 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Vraag 4 | Wie is Dee? Wie zit in de trein?

op 14 juni 2024 door

Wie zijn de personages van deze novelle? Wie is Dee en wie zit er in de trein? Ben jij daar al achter na het lezen van het boek? Wat weten we van hen? En wat weten we nog altijd niet? 

Vraag 4 | Wie is Dee? En wie zit er in de trein?

14-06-2024

Vraag 4a.

Wat ben je te weten gekomen van Dee? Heb je een beeld gekregen van haar (buiten het feit dat ze misschien wel heel vaak slaapt?). Zou je een omschrijving van haar kunnen maken op basis van dit verhaal? De titel bevat haar naam, vind je dat zij ook een hoofdpersonage is? 

Vraag 4b.

Wie zit er in de trein? Wat weet je over die persoon? Hoe zou je die persoon omschrijven en welke ontwikkeling zie je? Welke naam zou je die persoon willen geven (je mag je fantasie er op los laten)? Ik ben benieuwd of bij jullie een zelfde gedachte opkwam als bij mij...

Vraag 4c.

Welke omschrijving zou je geven van de relatie die beschreven wordt tussen Dee en de treinreiziger? Hoe was die en hoe is die nu?

Vraag 4d.

Stel je voor dat er een film gemaakt wordt van dit verhaal, wie zou dan de rol van Dee spelen en wie de rol van de treinreiziger? Dat mag een acteur zijn maar ook een bekende Vlaming of bekende Nederlander (of iemand die je kent van je middelbare school, die je voor je zag tijdens het lezen. Je mag het zelf bedenken). En als je nog meer fantasie hebt mag je ook iemand bedenken voor de persoon die de koffie met latte uitserveert. 

 



Reacties op: Vraag 4 | Wie is Dee? Wie zit in de trein?

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Oliver Reps

Oliver Reps

Oliver Reps is op zesjarige leeftijd vanuit Duitsland naar Nederland verhuisd. H...