Meer dan 5,7 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Vraag 9 | Wat er volgt

op 25 juni 2024 door

Oliver Reps gaf antwoord op de vraag van Marijke (Mardeps) bij het vragentopic. Zij vroeg hem of er misschien een vervolg zou komen op Twintig keer Dee. Zijn antwoord is duidelijk. Een vervolg zal hij niet schrijven. Maar lees zijn volledige antwoord eens! Ik heb het voor de zekerheid volledig hieronder geplaatst. 

Het verhaal heeft een open einde, en daar heb ik heel bewust gekozen, omdat het verhaal m.i. niet draait om de vraag draait of Dee wel of niet komt opdagen, maar om de onzekerheid waarin de jongen verkeerd. Als er een duidelijk einde is (ze komt wel, of ze komt niet) dan gaat m.i. veel van de magie verloren. Daarbij komt ook dat ik zelf niet eens weet of ze komt opdagen, en die keuze wil ik ook niet maken. 

Er komt geen vervolg op dit verhaal, in ieder geval niet van mijn hand. De inspiratie van het verhaal heb ik gehaald uit het liedje ‘Hey there Delilah’ van de Plain White T’s (het is vrij bekend, misschien ken je het wel, en vandaar ook de naam Dee/Delana). Dit liedje gaat over een jongen wiens vriendin duizend kilometer verderop in New York is. In het liedje spreekt/zingt hij haar toe, en hoewel zijn liefde groot is, hoor je aan alles dat de relatie waarschijnlijk over is. Ik vind dit een mooi thema. Dingen gaan nu eenmaal over, en afstand helpt niet. Wat trouwens wel heel leuk is: op YouTube vindt je tal van filmpjes van meisjes/vrouwen die met een gitaar in de hand, en op dezelfde melodie als ‘Hey there Delilay’ op eigen initiatief een antwoord formuleren. Dus ze kruipen in de huid van Delilay en belichten het verhaal vanaf haar kant. Dit leidt tot allemaal verschillende verhalen. Ik geloof niet dat dat met Twintig keer Dee gaat gebeuren. Maar als iemand dat zou doen, zou dat natuurlijk ultiem fantastisch zijn.

 

Zoals jullie kunnen lezen zijn er 'antwoorden' geschreven op het liedje Hey there Delilah. Een vervolg op Twintig keer Dee zullen we van de auteur niet krijgen, maar hij zou het wel leuk vinden als er lezers opstaan die dit wel zullen doen. Daar gaan wij een begin van maken.

Vraag 9 | Schrijf een verhaal over Dee

25-06-2024

Hoe pakken we dit aan?

Schrijf een stukje waarin je het verhaal van Dee vertelt. Dat mag op je eigen gekozen manier. Niet in telegramstijl maar verhalend en met voldoende woorden (minimaal 100) zodat de andere deelnemers en Oliver, goed begrijpen wat er volgt.  Bijvoorbeeld:

* Schrijf een lange reactie aan de treinreiziger

* Schrijf hoe jij denkt dat een vervolg verhaal zou uitzien, wat zou een volgend boek kunnen zijn?

* Schrijf het verhaal van Dee. Hoe denk jij dat het verhaal vanuit haar visie er uit zou zien. 

* Beschrijf een ontmoeting tussen Dee en de treinreiziger

* Beschrijf wat de treinreiziger ervaart als hij Dee opnieuw ontmoet

* Beschrijf wat een andere treinreiziger (of jijzelf, opweg naar Berlijn) zou zeggen of doen. 

* Beschrijf...

Kies een manier waarop we zicht krijgen op het vervolg van deze treinreis zodat we na deze leesclub minimaal zeventien keer een verhaal hebben over wat zou kunnen zijn. Gebruik je fantasie, gebruik wat jij zelf denkt dat er speelt, gebruik de antwoorden die we in de afgelopen week geformuleerd hebben over dit boek, gebruik je eigen schrijfstijl of die van iemand anders. Het mag allemaal. 

Schrijf ze!

 



Reacties op: Vraag 9 | Wat er volgt

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Oliver Reps

Oliver Reps

Oliver Reps is op zesjarige leeftijd vanuit Duitsland naar Nederland verhuisd. H...