Meer dan 5,7 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Leesclubdiscussie [spoilers toegestaan]

op 08 maart 2018 door

Update 03-05 - 2018; het loopt op zijn einde ...vraag 9 staat online

Ik probeer om de dag een nieuwe vraag te posten, waarmee we gezamenlijk de discussie doorlopen! Wil je zelf een vraag stellen aan de andere deelnemers, voel je dan vrij deze te stellen.

Let op: Wil je antwoorden op een van de vragen, klik dan op de grijze button 'Reageer' rechtsonder de vraag, zodat alle reacties op dezelfde vraag bij elkaar blijven. Gebruik de roze 'Plaats een nieuwe opmerking'-button helemaal onderaan alleen als je iets kwijt wilt dat niet te maken heeft met een van de vragen.

LEESCLUBVRAGEN (worden aangepast zodra de nieuwe vraag online staat)

Let op: De leesclubcoördinator kan afwijken van deze set vragen

1. Wil je een favoriet personage kiezen en voor hem of haar aangeven wat je aanspreekt in deze persoon en op welke wijze je dat terugziet in Voltooid?

2. 1 van de grote thema's is de vrijheid om zelf te kiezen wanneer je leven eindigt, maar welke andere thema's vond je belangrijk in het boek? Kun je een voorbeeld geven waar je het terug ziet?

3. Vind je Voltooid een goed passende titel, waarom wel of niet? En welke andere titels had dit boek kunnen hebben? 

4; wat vind je van de schrijfstijl van Mariska en wat vind je er prettig aan? 
4B; is het haar gelukt om een scène voor jou zo te beschrijven dat je het voor je zag? En kun je daar een voorbeeld van geven?

5; Is dit plot voor jou "voltooid" of zijn er nog open eindjes? 
En welke eindjes blijven voor jou dan open of welke vragen hoop je in een volgend boek nog beantwoord te zien??

6; Kun je een voorbeeld geven van een element (b.v. perspectiefwisselingen / flashbacks / flashforwards) wat voor jou zorgde voor een spannend moment? En als het nog terug te halen is het voorbeeld van de scène in het boek??

7; Kies een personage en geef aan wat je denkt dat zijn of haar levensmotto zou kunnen zijn en eventueel ook waar je dit in terug ziet.

8; Heeft dit boek je "geraakt" en daardoor bijvoorbeeld jouw kijk ergens op veranderd? Ben je aan het denken gezet door het thema?

9; welke boodschap denk je dat de auteur, middels personages of het plot, heeft willen meegeven?

10. Welke verwachtingen had je vooraf en over dit boek en zijn die wel of niet uitgekomen?


Volgende stap:

Schrijf je recensie van minimaal 150 woorden op de boekpagina van het leesclubboek en plaats een quote uit je recensie plus je sterrenwaardering in Eindoordeel.



Reacties op: Leesclubdiscussie [spoilers toegestaan]

Meer informatie

Gerelateerd