Meer dan 5,7 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Vraag 8: Welk team kies jij?

op 16 juli 2024 door

Wat liefde kan doen' van Lotte Kok is door de Hebban Crew gekozen tot het Hebban Boek van de Maand in juni. In een mooi artikel (link) lees je de leeservaringen van de crewleden. We gaan kleur bekennen, welk team kies jij...en natuurlijk waarom.

A. Suzette:

Wat liefde kan doen wordt neergezet als een roman. Zo leest het wel, maar uiteindelijk is het eerder een memoir – een verzameling pijnlijke herinneringen, doorspekt met (zelf)reflectie. Het is een boek dat raakt – beklemmend, isolerend, beangstigend, maar ook hoopvol en zonder enige twijfel moedig.

B. Roos

Als lezer word je volledig meegezogen in de wereld, gedachten en gevoelens van Lotte en tegelijkertijd wordt er daar in het boek van een afstand scherp op gereflecteerd. In Wat liefde kan doen geeft Lotte Kok blijk van diep inzicht en doortastend observatievermogen. Bovenal laat ze zien dat ze zich haar verhaal door niemand meer af laat pakken.

C. Debbie

Het is zeker de meest autobiografische van alle romans, bij tijd en wijle met uitstapjes naar non-fictie. Wat het is, maakt tijdens het lezen niet meer uit, dus laat je even niet leiden door dat etiket. Kok deelt hier en daar een mokerslag uit, op momenten die voor haarzelf ook als een mokerslag hebben moeten aanvoelen, en dat doet ze goed.

D. Anouk

Zodra ik begon met lezen, kwam ik met Kok in een maalstroom terecht waaruit ik niet meer kon ontsnappen. Ik kon het simpelweg niet wegleggen. 

E. Sander

Als lezer kom je tot de ontdekking dat emotioneel geweld minstens net zulke littekens kan maken als fysiek geweld doet. Misschien is dat voor mij wel de belangrijkste boodschap van het boek, dat ergens het midden houdt tussen roman en memoires. 

F. Martijn

Ik hoop dat deze non-fictie roman (met fictiemethoden geschreven, maar over een waargebeurd onderwerp) haarclosuregeeft en ruimte om nieuwe boeken te schrijven die over minder nare en/of meer fictieve onderwerpen gaan.

Welk team is jouw team A, B, C, D of F?  (natuurlijk mag je altijd het artikel nog eens gaan herlezen) Waarom dit team?

f047157c1c7c145c41a132ab81f93967.jpg



Reacties op: Vraag 8: Welk team kies jij?

Meer informatie