Meer dan 5,9 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Vraag 1: De buitenkant

op 21 augustus 2024 door

De Buitenkant

Zoals Lidewijde Paris op de cover van haar boek Hoe lees ik?  aangeeft, "Lezen begint aan de buitenkant: Wat is de titel? Verklapt de flaptekst veel? , beginnen we de discussie ook met de buitenkant van het boek. 

Let op! Ik beperkt mij bij deze vraag alleen tot de cover en de flaptekst. De titel komt bij de volgende vraag aan de orde.

1a. Is de cover van een boek voor jou belangrijk, anders gezegd speelt de cover een rol bij de keuze om een boek te gaan lezen?

1b. Wat was je eerste indruk van de cover van dit boek? Vind je het een aantrekkelijke cover? Zou je het boek oppakken in de boekwinkel?

1c. Ik weet dat er mensen zijn die absoluut de achterflap niet lezen voor ze aan het boek beginnen, daarom stel ik de vraag wat anders. (De achterflap is bij dit boek een extra flap aan de cover) Je  hebt het boek inmiddels  gelezen en je leest nu de achterflap vind je de tekst passend bij de inhoud van het boek?

 



Reacties op: Vraag 1: De buitenkant

Meer informatie