Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Leesclubdiscussie [spoilers toegestaan]

op 11 mei 2018 door

Vraag 10 is geplaatst! Zondag 24 juni is de deadline voor de recensie.

Gedurende de Hebban Leesclub zijn wij benieuwd naar jouw mening over het boek. Om het boek inhoudelijk goed te kunnen bespreken, vind je hieronder een set leesclubvragen. We gaan de vragen een voor een samen bespreken, waarbij de leesclubcoördinator het tempo aangeeft door de vragen onder dit bericht te stellen.

Let op: Wil je antwoorden op een van de vragen, klik dan op de grijze button 'Reageer' rechtsonder de vraag, zodat alle reacties op dezelfde vraag bij elkaar blijven. Gebruik de roze 'Plaats een nieuwe opmerking'-button helemaal onderaan alleen als je iets kwijt wilt dat niet te maken heeft met een van de vragen.

LEESCLUBVRAGEN

1. Peter lijdt aan ernstige paniekaanvallen. Ze kunnen om de (ogenschijnlijk) kleinste dingen gebeuren en variëren van LF1 (LulligheidsFactor) tot LF10. Hoe vond jij deze aanvallen beschreven en de wijze waarop Peter ermee om probeerde te gaan? Denk aan de extreme dingen die hij doet om uit een aanval te komen.

2. Het boek bevat naast de heftige paniekaanvallen, Ingrids OCD aanvallen en het geweld ook heel veel humor. Wat vond je van de toon van het verhaal en hoe de auteur balanceerde tussen humor en serieus? Is er ook een humoristische quote/gebeurtenis die je is bijgebleven?
3. Aan het begin van elk deel is een puzzel geplaatst voor de lezer. Heb jij geprobeerd deze puzzels op te lossen, en zo ja wat kwam eruit? Wat is volgens jou de betekenis van het zinnetje dat uit de oplossing komt? Vind je dat de puzzels iets bijdragen aan de leeservaring van dit specifieke boek?
4. Wat vond je van de opbouw van het boek? Denk aan het tempo en hoe de schrijver de hoofdstukken afwisselde met herinneringen.
5. Naarmate het boek vordert blijkt deze YA thriller ook zekere sci-fi elementen te bevatten; Peter, Bel en Ingrid zijn producten van de wetenschap en vormen een experiment voor een nieuw soort militair inzetbaar wapen. Wat vond je van deze ontwikkeling? Zorgde het ervoor dat je het verhaal en de personages met andere ogen ging bekijken?

6. Hoe ontwikkelen de hoofdpersonages zich gedurende het verhaal? Welke van hen spreekt je het meeste aan en waarom?

7. Welke hoofdthema’s kun je onderscheiden? Hoe worden die uitgewerkt door de auteur? En denk je dat de auteur een boodschap met dit verhaal probeerde mee te geven?

8. Het boek eindigt met een aantal ontknopingen en een vrij open einde. Wat vond je van het einde en het geheim over Ingrid? Is ze echt of slechts een overlevingsmechanisme voor Peter?

9. Als je het boek in één zin zou moeten samenvatten voor iemand die het overweegt te gaan lezen, wat zou je dan zeggen?

10. Wat waren je verwachtingen voor dit boek en zijn ze uitgekomen? Zou je meer van Tom Pollock willen lezen?

Volgende stap:

Schrijf je recensie van minimaal 150 woorden op de boekpagina van het leesclubboek en plaats een quote uit je recensie plus je sterrenwaardering in Eindoordeel.



Reacties op: Leesclubdiscussie [spoilers toegestaan]

Meer informatie

Gerelateerd