Meer dan 5,8 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Wondermond van Anne-Gine Goemans

op 30 augustus 2024 door

Eindelijk heeft Hebban ook haar eigen Boek van de Maand. Met dit initiatief richten we ons op nieuwe boeken die volgens ons extra aandacht verdienen. Dit zijn vooral niet de boeken waarvan we aannemen dat ze de weg naar de lezer toch wel zullen gaan vinden. Het panel van het Hebban Boek van de Maand richt zich op literaire romans, spannende boeken en verhalende non-fictie.

Hebban Boek van de Maand

Wondermond

Anne-Gine Goemans

Boye de Koning lijkt verzekerd van een gouden toekomst totdat zijn vader wordt opgepakt voor beleggingsfraude. Samen met zijn moeder vlucht Boye van Bloemendaal naar zijn oma in het vissersgehucht Wondermond in Friesland, waar een oude scheepsramp de dorpelingen nog stevig in zijn greep houdt.

Lees een fragment

Het panel over Wondermond

'Wondermond is ruim 400 bladzijden lang, maar het leest wervelend,' zegt Debbie. Voor het grootste deel blijf je als lezer in het nu van Boye en zijn moeder in Wondermond, maar zo nu en dan springt Goemans terug de geschiedenis in, naar de moeder, grootmoeder en overgrootmoeder van Boye. De auteur heeft een directe, onomwonden schrijfstijl die zowel bij de historische als de hedendaagse verhaallijn aansluit. 'Het is bijna alsof je – met dezelfde rauwe, harde bewoordingen – zowel door de ogen van de slachtoffers als de daders kijkt,' vertelt Martijn. 'De schrijfstijl is niet lyrisch of poëtisch, maar dat past ook niet bij dit verhaal,' zegt Suzette ook.

'Verschillende emoties en herinneringen volgen elkaar soms in rap tempo op, maar daardoor sta je als lezer juist extra stevig in Boyes schoenen. Hij is onwijs verwend en vervelend, maar hij is ook een zeventienjarige jongen.'

Lees verder



Reacties op: Wondermond van Anne-Gine Goemans

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Anne-Gine Goemans

Anne-Gine Goemans

Anne-Gine Goemans (1971) is werkzaam als schrijver, journalist en scenarioschrij...