Meer dan 5,7 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Zestien paarden van Greg Buchanan

op 19 november 2021 door

Greg Buchanan (1989) studeerde Engelse literatuur en werkte daarna als schrijver van stripverhalen en verhaallijnen voor videogames. Dat leverde hem in 2019 een vermelding op in de Forbes 30 Under 30 waarin veelbelovende talenten worden gespot en in 2020 een nominatie voor de BAFTA Games Award. Ook in de literatuur lijkt Buchanan direct te slagen, hij gaat in ieder geval goed van start met zijn debuut Zestien paarden. De literaire thriller veroorzaakte een wereldwijde rechtenstorm en zal in meer dan 20 landen verschijnen.

'Heel anders dan het gemiddelde boek dat je dit jaar zult lezen. Onweerstaanbaar!' – Auteur Val McDermid

Zestien paarden

In het slaperige kustplaatsje Ilmarsh in Engeland ontdekt rechercheur Alec Nichols de hoofden van zestien paarden. Ze zijn deels begraven en vormen samen een cirkel. Het meest raadselachtig is dat van alle hoofden één oog zichtbaar is, dat naar de hemel is gericht. Alec weet niet wat hij met dit ongelooflijke schouwspel aan moet en roept de hulp in van forensisch dierenarts Cooper Allen.

In de dagen die volgen, ontdekken Cooper en haar team een reeks tot dan toe ongemelde misdaden in de gemeenschap: vermissingen, afpersingen, brandstichting en mishandelingen. Niets is wat het lijkt en iedereen is verdacht. Alec en Cooper moeten nauw samenwerken in een race tegen de klok om het mysterie te ontrafelen. Maar de prijs is hoog…

Leesfragment

Kun je niet wachten meer te lezen over dit mysterieuze schouwspel en wat er nog meer verborgen wordt gehouden in de kleine samenleving? Hieronder vind je alvast een sneak preview van Zestien paarden, vertaald door Erica Disco. Spreekt het boek je aan? Schrijf je ook in voor de leesclub met de literaire thriller.

Lees hier de eerste pagina's



Reacties op: Zestien paarden van Greg Buchanan

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Greg Buchanan

Greg Buchanan

Greg Buchanan (1989) debuteert met deze thriller die een wereldwijde rechtenstor...