Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Nog twee maanden! Einde van het jaar booktag.

op 30 oktober 2019 door

Nog maar twee maanden om te lezen en dan is 2019 weer voorbij. Een mooie tijd om eens stil te staan bij mijn plannen voor 2019. Heb ik ze gehaald? Welke boeken heb ik niet gelezen, welke moeten echt nog uit? Ook kijk ik stiekem al even vooruit naar 2020.

Ik zag deze vragen voorbij komen bij Jesse the reader en Books and Lala op YouTube en bij Laurie's blog: Laurie's bookshelf. 

1. Zijn er boeken die je gestart bent dit jaar, maar die je nog moet uitlezen?

Dat zijn er twee: Max, Mischa en het Tet-offensief en Het Puttertje. Beide dikke pillen en ik kom er maar niet doorheen. Niet omdat het geen fijne boeken zijn, maar omdat ?????

2. Een herfstig boek dat je richting winter brengt:

Dat zou eigenlijk Herfst in Central Park moeten zijn. Dit boek staat al eeuwen op mijn planken. Misschien maar doen voor 'vergeten boeken maand'. 

3. Een boek dat nog moet verschijnen en waar je erg naar uitkijkt:

Dat zijn er een paar. Ik kijk erg uit naar The Starless Sea, The Queen of Nothing, Girls of storm and shadow, Starsight en Wat de zee vertelt,  daarnaast ook de Nederlandse vertaling van Finale. Allemaal boeken die komende maand uitkomen. Voor december heb ik geloof ik niets staan. 

4. Drie boek dat je gelezen wilt hebben voor het einde van het jaar:

Drie maar? Ik heb er nog veel meer. Ik wil nog een aantal challenges behalen, dus daar moet nog voor gelezen worden.

Als eerste de Popsugar Challenge. Hiervoor moest ik vijftig boeken lezen en er staan nog twee opdrachten open. Lees een boek met de woorden: salty, sweet, bitter of spicy: hiervoor wil ik There's something about Sweety lezen. Lees een 'kies-je-eigen-avontuur' boek: hiervoor wil ik Jane Unlimited lezen. Dit boek gaat over een vrouw die voor een keuze komt te staan. Welke keuze ze maakt heeft invloed op haar verdere leven. En er worden verschillende keuzes uitgewerkt. 

En dan wil ik nog alle Hebban XXL challenges afronden. De kleurenchallenge, en de Genre challenge heb ik afgerond, maar voor de overige challenges staat er nog wat open. Voor De zes Hebban crewleden moet ik nog vier boeken lezen. Ik denk dat ik kies voor: Tonio, Het smelt, Slaap en Enders GameVoor Acht keer van dun naar dik ben ik nu bezig in het laatste boek, namelijk Het Puttertje.

Voor De zeven werelddelen moet ik nog een boek lezen dat zich afspeelt in/op Antarctica. Ik heb daarvoor Het geheim van de Kathedraal klaarliggen. 

En dan de Hebban Reading Challenge 2019. De laatste maanden staan nog open. Misschien dus Herfst in Central Park voor november en voor december één van de favorieten van de Hebban Crew?

5. Is er een boek dat misschien nog je favoriet kan worden voor het einde van het jaar?

Ik kan het me eigenlijk niet voorstellen. Ik heb dit jaar al tweemaal een nieuwe favoriet gevonden, namelijk Een klein leven en Every morning the way home gets longer and longer. Misschien komt Wat de zee vertelt nog in de buurt. Daar hoor ik veel heel mooie dingen over.

6. Heb je al plannen voor het lezen in 2020?

Ja, daar ben ik echt al mee bezig. Ik zet mijn leeschallenge weer op 250. Die heb ik dit jaar al ruim overschreden, maar dan kan ik misschien wat vaker een dikke pil of een klassieker oppakken.  Verder wil ik echt meer uit eigen kast gaan lezen. Mijn idee is om iedere maand te kijken naar de boeken die ik in de twee daarvoor gelegen jaren heb aangeschaft in die maand (ja, dat heb ik allemaal opgeschreven), maar niet gelezen. Die gaan bovenop mijn 'te lezen' stapel. Verder mag ik dan alleen nieuwe boeken lezen. En, zoals altijd neem ik me voor om minder boeken aan te schaffen. 

Ik zou het heel leuk vinden als jullie deze vragen ook gaan beantwoorden. Hieronder of in je eigen blog. Veel leesplezier de laatste twee maanden van 2019.



Reacties op: Nog twee maanden! Einde van het jaar booktag.

Meer informatie

Gerelateerd