Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Nog twee maanden! Einde van het jaar booktag.

op 11 november 2020 door

Nog maar krap twee maanden om te lezen en dan is 2020 weer voorbij. Een mooie tijd om eens stil te staan bij mijn plannen voor 2020. Heb ik ze gehaald? Welke boeken heb ik niet gelezen, welke moeten echt nog uit? Ook kijk ik stiekem al even vooruit naar 2021.

1. Zijn er boeken die je gestart bent dit jaar, maar die je nog moet uitlezen? 

Ja, ik moet Moby Dick van Herman Melville en The way of kings van Brandon Sanderson weer oppakken en uitlezen. Met beide boeken begon ik in oktober van dit jaar. Maar helemaal erg is dat ik nog steeds Max, Mischa & het Tet-offensief van Johan Harstad moet uitlezen. Daarmee begon ik in 2019.

2. Een herfstig boek dat je richting winter brengt: 

Een boek dat me wel herfstige gevoelens geeft is Dodenrit van Maggie Stiefvater. Dit boek gaat over een paardenrace die plaatsvindt op 1 november en over de aanloop naar die race. Ik ben begonnen met lezen op 1 november en heb het boek bijna uit. Een ander boek dat wel herfstig voelt is Tussen de beesten en wilde rozen van Ashley Poston. Op de voorkant zie je een vos, vogels , boomwortels, takken en bladeren. Dit geeft al herfstige gevoelens. De inhoud is behoorlijk duister en speelt zich af in een wild woud. Voor mij een ideaal herfstboek. Morgen sla ik de laatste bladzijde dicht en op vrijdag de dertiende komt er dan een stuk over dit boek op de spot van Liefde voor YA. 

3. Een boek dat nog moet verschijnen en waar je erg naar uitkijkt: 

Dat zijn er een paar. Ik kijk erg uit naar How the king of Elfhame learned to hate stories van Holly BlackMisverstand in de Urban Jungle van Lis Lucassen, Dickens' kerstverhaal in de uitvoering van Blossom Books, Thuis in mezelf van Rupi Kaur.  

4. Drie boeken die je gelezen wilt hebben voor het einde van het jaar:

Drie maar? Ik heb er nog veel meer. Ik wil nog een aantal challenges behalen, dus daar moet nog voor gelezen worden en ik heb nog niet eens alle 'boeken-in-series' uit die ik voor dit jaar op mijn planning had staan. 

Ik heb nog op mijn leeslijst staan: 

Finale 7 van Kerry Drewery, het slotdeel in de 7-serie

Kingsbane van Claire Legrand, deel twee in de Empirium-serie

Girls of storm and shadow van Natasha Ngan, deel twee in de Girls of paper and fire-serie

Het geheime bondgenootschap van Philip Pullman, deel 2 in de The book of dust-serie

Starsight van Brandon Sanderson, deel 2 in de Skyward-serie

The Toll van Neal Shusterman, het slot van de Arc of the Scythe-trilogie.

Op dit moment ben ik bezig om alle nominaties voor de NS publieksprijs te lezen. Ik ben middenin Grote verwachtingen en daarna staan Familiegeheimen en De cursus 'omgaan met teleurstellingen' gaat wederom niet door nog op mijn lijst. Al denk ik al wel te weten wie voor mij de winnaar is. 

Dan wil ik nog graag mijn derde Jane Austen van het jaar lezen: Emma en heb ik nog een aantal leesclubs waar ik aan mee wil doen, onder andere met de volgende boeken: The strange case of the alchemist daughter, Duin (hier ben ik al in bezig), Shielded, A deadly education, De apotheker van Auschwitz, Crimson Bound en Blood & Honey

5. Is er een boek dat misschien nog je favoriet kan worden voor het einde van het jaar? 

Ik kan het me eigenlijk niet voorstellen. Ik heb dit jaar nog geen boek gelezen dat ik mooier vond dan mijn twee favorieten van vorig jaar: Een klein leven en Every morning the way home gets longer and longer en verwacht de komende weken geen boek te lezen dat deze boeken kan evenaren. 

6. Heb je al plannen voor het lezen in 2021? 

Ja, daar ben ik echt al mee bezig. Ik zet mijn leeschallenge op 300. Dit jaar stond deze eerst op 250 omdat ik hoopte op een verbetering in mijn gezondheid. Dat laat ik nu helemaal los, dus ik moet de driehonderd zeker weer kunnen halen. Dit jaar denk ik daar ook overheen te gaan. Op Goodreads staat de teller (en die klopt) nu op 290 boeken.  Verder wil ik weer meer uit eigen kast gaan lezen. Mijn idee is om, net als dit jaar, iedere maand te kijken naar de boeken die ik in de jaren daarvoor heb aangeschaft in die maand (ja, dat heb ik allemaal opgeschreven), maar die ik niet gelezen heb. Die gaan bovenop mijn 'te lezen' stapel. Ik ben benieuwd naar de XXL-challenge van Hebban en doe misschien weer mee aan de challenge van Anderwereld. Beide challenges ga ik dit jaar trouwens niet halen. Ik ben de mist ingegaan bij de 'prijzen challenge' van Hebban en moet nog een omnibus lezen voor Anderwereld. Ik denk niet dat dat nig gaat lukken.  Zoals altijd neem ik me voor om minder boeken aan te schaffen en zoals altijd zal dat wel weer niet lukken.  

37ca3b26492d496333f1e791d50a39cb.jpeg

Ik zou het heel leuk vinden als jullie deze vragen ook gaan beantwoorden. Hieronder of in je eigen blog. Veel leesplezier de laatste twee maanden van 2020.



Reacties op: Nog twee maanden! Einde van het jaar booktag.

Meer informatie