Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Jij alleen

op 17 maart 2019 door

Bij nieuwe boeken van favoriete auteurs is het altijd uitkijken naar de eerste recensies. Bij debuterende namen steekt nieuwsgierigheid de kop op. Hoe leuk is het niet om al info te hebben vooraleer een boek bij ons in de winkels ligt? Daar zorgt de rubriek ‘Nederlands jasje op komst’ voor. Vandaag vertelt Greet meer over Jij alleen van de Zweedse Ninni Schulman, de release is verwacht voor 26 maart.

Is er in Nederland of Vlaanderen eigenlijk iemand die zich Ninni Schulman nog herinnert? In 2012 verscheen van haar Het meisje met sneeuw in het haar. Het was het eerste deel in een serie waarin de sleutelrollen zijn weggelegd voor speurders Petra Wilander en Christer Berglund en journaliste Magdalena Hansson. Tot nog toe zijn er in het Zweeds vijf delen verschenen, nummer zes is aangekondigd voor deze zomer. Jammer genoeg zag de Nederlandse uitgeverij geen brood in de serie en dus is het bij één vertaling gebleven.

Thriller of roman? 
Maar nu is er dus Jij alleen, een standalone waarin de hoofdrollen zijn weggelegd voor Pål en Iris. Het is een zalig boek om te lezen, de taal is eenvoudig en het verhaal is opgebouwd uit vele korte hoofdstukken. Afwisselend lezen we vanuit het perspectief van een van beiden. Pål en Iris zijn een koppel, spannend is het niet bepaald, ze zijn gewoon gek op elkaar en je hebt het idee middenin een liefdesverhaal te zitten, luchtige chicklit bijna. Maar stilletjes aan besluipt je een ongemakkelijk gevoel, er lijkt van alles niet te kloppen. Zoals zo vaak is niets wat het lijkt...

Meer vertellen over het verhaal zou tot spoilers lijden, dus dat doe ik niet. Wat ik wel wil vertellen is dat het boek voor mij geen thriller is. Het is toch echt meer een roman die naar het einde toe spannend wordt. Lig je daar niet wakker van en heb je zin in een vlot leesbaar verhaal dat niet ingewikkeld in elkaar zit, dan is Jij alleen iets voor jou.  

Beoordeling 
Het einde van het boek was in verhouding tot de rest te kort, veel te kort. Voor mij was het boek verre van af, en dat heeft ervoor gezorgd dat ik de nieuwe Schulman slechts drie in plaats van vier sterren geef. Fan blijf ik sowieso!

Hadden jullie dit boek al gespot en komt het op de leeslijst te staan? Of zijn er andere boeken die harder roepen?

Wat je ook leest, veel leesplezier!
Greet



Reacties op: Jij alleen

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Ninni Schulman

Ninni Schulman

Ninni Schulman (California, 1972) is een Zweedse journalist en auteur en gr...