Meer dan 5,9 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Nieuwe rubriek, help!

op 24 januari 2019 door

Vorig jaar was het heel rustig op de Spot van Literatuur uit het hoge Noorden. De wil om veel te schrijven was er wel, maar verder dan zes releaseblogs zijn Nathalie en ik niet gekomen. Nu zijn die lijsten met nieuwe, verwachte boeken natuurlijk niet te versmaden, maar toch...

Daarom een nieuw idee! 
Een aantal van jullie weet dat ik Zweedse en Deense boeken (vooral thrillers) vaak in de originele versie koop. De bedoeling is steeds om die boeken te lezen vóór de Nederlandse vertaling verschijnt, zodat ik tegen dan een recensie klaar heb. Nu mislukken die plannen meestal jammerlijk... Dus wilde ik daar een rubriek voor deze Spot van maken (dan zit er wat druk achter en zou ik die boeken niet alleen kopen, maar ook lezen).

Wat ik me nog afvraag: Plaats ik zo’n blog op de dag van de Nederlandse release of al in de week ervoor?
En hoe moet deze rubriek gaan heten?! Iemand een goed idee dat de lading dekt?

Zouden jullie dit soort blogs graag lezen? Volgende boeken kan ik alvast voor mijn rekening nemen (de eerste drie heb ik in huis): 

  • Moord terwijl u wacht - Jussi Adler-Olsen (release 07/02)
  • Jij alleen - Ninni Schulman (release 26/03)
  • Doggerland/Misleiding - Maria Adolfsson (release 18/04)
  • De kinderen die het bos ingingen – Lina Bengtsdotter (release 21/05) 

In onze gelijknamige Facebook-groep zitten heel wat mensen die Zweeds (en heel af en toe ook Deens en Noors) lezen. Daarvan zitten er een aantal ook op Hebban en dus durf ik te vragen: Wie wil er aan deze rubriek meewerken? Je leest dus een boek in de originele taal en bezorgt mij een paar dagen/weken voor de Nederlandse release jouw verslag: Waarom koos je dat boek, wat heb je met die auteur,... Je vertelt in een paar zinnen waar het verhaal over gaat en geeft je mening: wat vond je goed/slecht, opbouw verhaal, schrijfstijl, originaliteit, spanning, personages,... Heel lang hoeft zo’n blog niet te worden, het belangrijkste is dat we mensen (hopelijk) enthousiast maken voor nieuw te verschijnen werk.

Nog meer plannen in de maak 
Zo, dat was mijn plan. Nathalie van haar kant is van plan om een aantal oudere Zweedse romans te gaan lezen en daar verslag van uit te brengen op de Spot. Het leuke daaraan is natuurlijk dat velen van ons die boeken al in het Nederlands gelezen zullen hebben en we onze mening aan die van haar kunnen aftoetsen. Titels zijn op dit moment nog niet bekend, Nathalie gaat er nog een nachtje over slapen :-) In elk geval mag je maandelijks weer iets van ons verwachten, wij zijn er blij mee!

Benieuwd naar jullie reactie op onze plannen!

Groetjes,
Greet

Aanvulling: de links naar onze laatste twee releaselijsten: thrillers en romans



Reacties op: Nieuwe rubriek, help!

Meer informatie

Gerelateerd