Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Aankondiging Poëzieweek 2019

op 30 januari 2019 door

Morgen begint opnieuw de jaarlijkse poëzieweek in het Nederlandse taalgebied. Natuurlijk is het obligaat om jaarlijks poëzie een weekje in de kijker te zetten, en zijn gedichten er om gemaakt het hele jaar door te lezen! Toch willen we van deze gelegenheid opnieuw gebruik maken om de schone poëtische letteren weer zoveel mogelijk te promoten!

b4e219db2892e1eb93f193ff29901468.jpg

Tekst: Nathalie
Banner: Anne

De dichter in Tom Lanoye staat dit jaar centraal tijdens de Poëzieweek. Theatermaker, romanschrijver en columnist-essayist Lanoye mag dan vooral bekend staan voor zijn unieke bewerkingen van Shakespeare, zijn populaire romans en zijn politieke opinies, hij debuteerde wel degelijk met gedichten. De geschenkenbundel Vrij — wij? krijg je er tijdens de Poëzieweek in de betere boekhandel bij als je voor 12,5 Euro aan poëziebundels koopt. Anne, Nathalie en Jan mochten deze poëziebundel vooraf lezen en presenteren ze jou morgen in een weldoordachte bespreking!  

eff7d2f5702c6c910e04f8f08289c2cd.jpg

Jan is voor zijn boekenkast met gedichtenbundels gaan staan en zal deze week uit de doeken doen waarom hij Blauwzuur van Gerrit Achterberg zo’n fantastische bundel vindt. Nathalie zal nog wat meer over auteur Tom Lanoye proberen te vertellen en Anne zal vertellen welke poëzie ze het voorbije jaar heeft gelezen en wat die met haar gedaan heeft. 

Er staan weer heel wat activiteiten op het programma in bibliotheken, culturele centra en scholen in het teken van de poëzieweek, zowel in Nederlands als in Vlaanderen. Nathalie gaat zelf naar de startshow van de Poëzieweek morgen 31/1 in de Antwerpse Arenbergschouwburg waar Tom Lanoye enkele van zijn poëzievrienden heeft uitgenodigd, waaronder zijn bijna-buurvrouw in Kaapstad, Antjie Krog; Belgisch kampioen Poetry Slam van vorig jaar, Lisette Ma Neza (https://www.facebook.com/radio1be/videos/lisette-ma-neza-is-belgisch-kampioene-poetry-slam/10155674945076101/); Charlotte Van den Broeck, Delphine Lecompte, de Nederlandse Simone Atangana Bekono (https://www.tzum.info/2018/08/nieuws-simone-atangana-bekono-wint-poeziedebuutprijs-aan-zee-2018/), muzikant Mauro Pawlowski en presentator Marcel Vanthilt.

c9e7f97fd2d599207dadd636c7fdf75a.jpg

Wie van jullie gaat er nog naar een poëzie-activiteit de komende dagen? Laat het hieronder zeker weten! Meer informatie vind je op de overkoepelende website www.poezieweek.com .



Reacties op: Aankondiging Poëzieweek 2019

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Tom Lanoye

Tom Lanoye

Tom Lanoye is romancier, dichter, scenarioschrijver en theaterauteur. Hij is een...

Gerrit Achterberg

Gerrit Achterberg

Gerrit Achterberg wordt beschouwd als een van de belangrijkste dichters van de v...

Antjie Krog

Antjie Krog

Antjie Krog (1952) is een Zuid-Afrikaanse schrijfster en dichteres. Ze debuteerd...

Charlotte van den Broeck

Charlotte van den Broeck

Charlotte Van den Broeck (1991) debuteerde begin 2015 met Kameleon, waarvoo...

Delphine Lecompte

Delphine Lecompte

Delphine Lecompte (1978) debuteerde in 2004 in het Engels met de roman Kittens i...