Meer dan 5,7 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Echt echt zomers!

op 22 augustus 2023 door

Naast al het geklepper en geflepper willen we ook graag van elkaar weten welk boek volgens ons uitstekend past bij de(ze) zomer. Wat vinden wij nu echt echt zomers? En waarom dan wel?

Samenstelling: Ine
Banner: Anne Oerlemans
Afbeelding boeken: Pixabay.com

 

2626b6fee304efad78f5170d5cff2707.jpg

 

 

 

TEA Uit zomerse nieuwsgierigheid!

 

216f6507d0fcafe848d5e911e20e4e1c.jpgHet moet er nu echt van komen: Een heerlijke tijd - Elizabeth Jane Howard! Zo’n boek heb ik veel te lang laten liggen omdat er steeds andere titels voor willen dringen. Maar wie ‘De Cazalets’ gelezen heeft (en misschien ook meedeed aan de leesclubs) is vast benieuwd naar haar eerste roman. Ik zeker wel en verheug me op het verhaal over een meisje dat, in tegenstelling tot haar broers, niet gaat studeren, maar moet afwachten of er een ‘goede partij’ voorbijkomt. Een sociale roman lijkt me en de tijd, rond WOI, spreekt me ook aan, ik ga ervoor! 

 

 

 

 

 

 

JAN Zomer dat is de Belgische Westhoek met stevige kost, maar daarnaast ook kunst!

 

46a77b2846e76521acac93ee621cd0ec.jpgEr zitten twee boeken bij die echt bij mijn vakantie passen. Trouwe lezers weten dat de Westhoek in België een favoriete vakantiebestemming is. Ik vertoef altijd in Elverdinge, de geboorteplaats van Jan Vantoortelboom. Ik ben een enorme liefhebber van zijn werk. Mauk, zijn nieuwste roman staat op het programma. Ook dit is volgens mij stevige kost.

Een zomer zonder kunst past niet bij mij. Ik ga deze zomer zeker naar museum Beelden aan Zee om er de expositie te zien van Henry Moore, een van de belangrijkste Engelse beeldhouwers van de twintigste eeuw. Als voorbereiding ga ik de publicatie lezen die bij deze tentoonstelling is verschenen.

 

 

 

 

 

CIES Zomer = verhalen!

 

70eb66c284e706a921d12b062ea96795.jpgEerder heb ik al aangegeven dat ik twijfel of ik in de zomermaanden wel in de stemming ben te krijgen voor het lezen van een kerstverhaal. Zomer is voor mij wel vaak een tijd om korte verhalen te lezen, zeker als ik op reis/vakantie ga. Tijdens een langere vlucht, treinreis, avond op balkon/terras is het goed te doen om een verhaal te lezen.

 

 

 

 

HARRIET Ik heb een weerkerend zomerplan!

 

08295f072340c70f25ad251bf7c12049.jpgAl jaren heb ik het boek Jane Eyre van Charlotte Bronte in huis en al jaren neem ik mij elke zomer voor om dit boek echt te gaan lezen. Zo ook dit jaar. Een heerlijke dikke klepper die ik ook echt wil gaan lezen maar mij nog nooit gelukt is in de afgelopen paar zomers. Dus nieuwe zomer , nieuwe kansen en hoop toch echt dat ik dit boek in augustus af kan vinken van mijn ‘Wil ik Lezen lijst’.

 

 

 

 

 

 

 

INE Een lange vakantie staat voor een dik boek!

 

70fbf9b41e3720e8973bbfb447b41be7.jpgIk vind Alkibiades wel een prima vakantieboek. Het is zo dik dat ik er graag wat tijd voor uittrek in de lange zomervakantie. Die begint mij pas eind augustus, dus heb ik nog lekker veel leestijd in het vooruitzicht  – tenminste als ik dan af en toe ook eens thuis blijf...

 

 

 

 

 

 

 

 

HETTY Een strandboek... voor op het terras of in het park!

 

d6f6b49859a5b32307c8a42b9cb7f8fa.jpgIk heb niet echt gezocht naar een boek dat past bij de zomer, maar volgens de achterflap van Picknick bij maanlicht van Margaret Kennedy is dit wel het perfecte vakantieboek voor aan het strand. Nu denk ik dat ik in deze zomer weinig op het strand te vinden zal zijn, maar het leest vast ook prima op mijn balkon of op een bankje in een park.

 

 

 

 

 

 

 

 

GIGI Mijn vakantieland? Dat is België!

 

3972a013088b14056be1c304af5d5dfc.jpgGek genoeg is er geen boek bij dat typisch past bij de zomer. Ook zie ik tussen al die titels geen roman staan dat afkomstig is uit een land waar ik op vakantie zou gaan. Alleen Een slagersjongen met een brilletje is van een Vlaamse auteur en laat België nu mijn favoriete vakantieland zijn. Bij de vorige vraag heb ik al verteld dat dit boek al erg lang op mijn NTL lijst staat. Ik kan me herinneren dat ik dit op mijn lijst zette toen ik net Hebban had ontdekt. In de eerste Hebban Reading Challenge in 2016 stond als categorie een trilogie. Dat zouden dus direct drie boeken zijn. Ik was nieuwsgierig naar Tom Lanoye en zag dat dit boek een onderdeel was van een trilogie. Drie boeken die je goed apart kon lezen maar die ook wel een beetje bij elkaar hoorden. De titel van dit boek is me het meest bijgebleven. Misschien is het wel het ultieme vakantieboek voor mij omdat de auteur Vlaams is.

 

 

 

Hebben jullie een boek gelezen omdat het echt echt bij de(ze) zomer past? Laat je ons weten welk, dan vullen we deze Boekhouding weer verder aan!?



Reacties op: Echt echt zomers!

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Elizabeth Jane Howard

Elizabeth Jane Howard

Elizabeth Jane Howard (1923-2014) is een van de grootste schrijvers van het naoo...

Jan Vantoortelboom

Jan Vantoortelboom

Jan Vantoortelboom (1975) is een Vlaams auteur, die voor zijn werk al bekroond w...

Charlotte Brontë

Charlotte Brontë

De Britse Charlotte Brontë (1816-1855) was de oudste van de drie Brontë...

Ilja Leonard Pfeijffer

Ilja Leonard Pfeijffer

Ilja Leonard Pfeijffer (1968) schrijft romans, verhalen, gedichten, columns, ess...

Margaret Kennedy

Margaret Kennedy

Margaret Kennedy (1896-1967) schreef romans, toneelstukken en een biografie van ...

Tom Lanoye

Tom Lanoye

Tom Lanoye is romancier, dichter, scenarioschrijver en theaterauteur. Hij is een...